притисни ентер »

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот
На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

На настани на затворено Само со две примени ковид вакцини, се дозволува публика до 50 отсто од капацитетот на објектот

Само вакцинирани протв ковид-19 со две дози ќе може да влезат на концери на затворено, в театар или кино, одлучи Владата на денешната седница. По препорака на Комисијата за заразни болести, се дозволува наместо до 30 отсто, настани на затворено да се одржуваат со публика до 50 отсто од капацитетот на објектот. „Во врска со овој протокол, се воведува

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

На културно-уметничките настани во затворено се дозволува до 50% публика со две дози вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)

Владата даде зелено светло: Младинските лиги можат да почнат

Владата даде зелено светло: Младинските лиги можат да почнат

Младинските лиги во сите спортови во Македонија конечно ќе можат да започнат по денешната одлука на Владата за укинување на задолжителното тестирање на спортистите пред секој натпревар или поседување на сертификат за вакцинација. Агенцијата за млади и спорт испрати барање до Комисијата за заразни болести, па денеска се огласија и од Владата. „ На оваа

До 50 проценти присуство на публика на настани во затворено, услов се две дози вакцина

До 50 проценти присуство на публика на настани во затворено, услов се две дози вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од корона-протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)

Во театар и кино само со две дози вакцина

Во театар и кино само со две дози вакцина

Владата донесе измени во ковид протоколите, со кои децата со пречки во развојот или со посебни потреби ќе можат да бидат ослободени од носење маски во училиште. Владата по препорака на Комисијата за заразни болести направи измени и дополнувања на дел од Ковид-19 протоколите . На културно-уметничките настани во затворено во иднина ќе се дозволи до 50%

Децата со посебни потреби или со пречки во развојот нема да треба да носат маски во училиштата

Децата со посебни потреби или со пречки во развојот нема да треба да носат маски во училиштата

Владата денеска донесе измени и дополнувања на Протоколот за реализација на воспитно образовниот процес и донесе заклучок дека децата со посебни потреби или со пречки во развојот, можат да бидат ослободени од обврската за задолжително носење маска во училиштата доколку приложат лекарска потврда за нивната состојба.

Дополнети ковид протоколите, на настани во затворен простор се зголемува капацитетот но може само со две дози вакцина

Дополнети ковид протоколите, на настани во затворен простор се зголемува капацитетот но може само со две дози вакцина

Владата на Република Македонија, на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од КОВИД-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри,

Спортските натпревари за пионерите, младинците и кадетите ќе може да се оддржуваат без потреба од сертификат за вакцинација

Спортските натпревари за пионерите, младинците и кадетите ќе може да се оддржуваат без потреба од сертификат за вакцинација

На оваа седница е прифатена препораката на Комисијата за заразни болести да се прифати барањето на Агенцијата за млади и спорт да се дозволи организирање и учество на натпревари во сите спортски во категориите пионери, младинци и кадети без приложен сертификат за вакцинација, со заклучок дека останува препораката да се вакцинираат сите за кои е одобрена

Се враќаат концертите: На настани само вакцинирани со две дози

Се враќаат концертите: На настани само вакцинирани со две дози

На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други) со кои наместо досегашниот дозволен процент на исполнетост на салите за организирање настан во овие простори до 30%, се зголемува со присуство на публика до 50% од капацитетот на

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Влада: До 50 проценти присуство на публика во театрите и кината, услов се две дози на вакцина

Владата на денешната 112-та седница, врз основа на препораки на Комисијата за заразни болести донесе повеќе заклучоци и одлуки за измени и дополнувања на дел од Ковид-19 протоколите. На предлог на Комисијата за заразни болести Владата донесе заклучок за измена на Протоколот за организирање настани во затворен простор (театри, кина, филхармонија и други)