притисни ентер »

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието
Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Владата на редовна седница го утврди новиот текст на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција, и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието. Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Владата го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата, кој, откако ќе биде усвоен во Собранието, ќе овозможи поотчетно и потранспарентно финансирање на програмите на националните установи во културата и на проектите на другите субјекти во културата. Со Предлог-законот за јавниот интерес во културата се предлагаат измени

На влада утврден Предлог- законот за остварување јавен интерес во културата

На влада утврден Предлог- законот за остварување јавен интерес во културата

На влада утврден Предлог- законот за остварување јавен интерес во културата На денешната седница, владата го утврди Предлог- законот за остварување јавен интерес во културата, соопштија од владината прес служба. Се него се предлагаат измени во досегашниот начин на објавување на годишните конкурси за финансирање на јавниот интерес во културата , постапките

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Владата на редовна седница го утврди новиот текст на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција, и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието. Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата

Владата сака да ја засили финансиската полција

Владата сака да ја засили финансиската полција

Владата на Република Северна Македонија на својата трета редовна седница го утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието. Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Владата на редовна седница го утврди новиот текст на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција, и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието. Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата

На третата владина седница усвоен новиот предлог-закон за Финансиска полиција

На третата владина седница усвоен новиот предлог-закон за Финансиска полиција

Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата за финансиска полиција, постапката за вработување и постапката за селекција за засновање работен однос, како и другите права и обврски на вработените, односно на овластените лица финансиски полицајци. Со ново

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Предлог законот за Финансиска полиција испретен на усвојување во Собранието

Владата на редовна седница го утврди новиот текст на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција, и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието. Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Предлог-законот за јавниот интерес во културата оди во Собрание

Владата го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата, кој, откако ќе биде усвоен во Собранието, ќе овозможи поотчетно и потранспарентно финансирање на програмите на националните установи во културата и на проектите на другите субјекти во културата. Со Предлог-законот за јавниот интерес во културата се предлагаат измени

Владата го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата

Владата го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата

Владата денеска на седница го утврди конечниот текст на Предлог-законот за јавниот интерес во културата. Со него се предлагаат измени на досегашниот начин на објавување на годишните конкурси за финансирање на јавниот интерес во културата, на постапката и на критериумите за одлучување по конкурсите, како и воведување други форми за поддршка на културните