притисни ентер »

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења
Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

– Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

Ангеловска и Кочовска се препукуваат за новото задолжување

Ангеловска и Кочовска се препукуваат за новото задолжување

Ангеловска и Кочовска се препукуваат за новото задолжување Државата преку аукција на државни хартии од вредност се задолжи со 8,1 милиони евра. Со ова задолжување, дополнителната заменичка министерка за финансии Кочовска смета дека се оди кон  непродуктивно зголемување на јавниот долг. „Тука е проблемот. Овде имаме 500 милиони денари ново  задолжување,

Димитриеска Кочоска: СДСМ ја задолжува државата ЗА НОВИ 500 МИЛИОНИ ДЕНАРИ за непродуктивни трошоци

Димитриеска Кочоска: СДСМ ја задолжува државата ЗА НОВИ 500 МИЛИОНИ ДЕНАРИ за непродуктивни трошоци

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

Кочовска: Не сум информирана за новото задолжување од 500 милиони денари

Кочовска: Не сум информирана за новото задолжување од 500 милиони денари

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска-Кочоска. – Оваа власт во заминување и понатаму продолжува да

Димитриеска Кочоска: СДСМ ја задолжува државата ЗА НОВИ 500 МИЛИОНИ ДЕНАРИ за непродуктивни трошоци

Димитриеска Кочоска: СДСМ ја задолжува државата ЗА НОВИ 500 МИЛИОНИ ДЕНАРИ за непродуктивни трошоци

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Според неа, тоа што државните записи се со рочност од 12 месеци јасно укажува дека станува збор за тековно финансирање трошоци. Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување за непродуктивни трошења

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

ГИ ЗАДОЛЖИЈА И НАШИТЕ ПРАВНУЦИ: Власта во заминување ја задолжи државата за нови 500 милиони денари

ГИ ЗАДОЛЖИЈА И НАШИТЕ ПРАВНУЦИ: Власта во заминување ја задолжи државата за нови 500 милиони денари

Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност

Димитриеска Кочоска: Власта во заминување и понатаму ја задолжува државата со непродуктивни трошења

Димитриеска Кочоска: Власта во заминување и понатаму ја задолжува државата со непродуктивни трошења

„Првата аукција на државни записи за 2020 година на износ од 500 милиони денари со рочност од 12 месеци што се одржа денеска во Министерството за финансии е ново зголемување на јавниот долг, рече денеска на прес-конференција дополнителната заменик-министерка за финансии Гордана Димитриеска Кочоска. Според неа, тоа што државните записи се со рочност