притисни ентер »

Пендаровски по повод годишнината од ,,Кристалната ноќ”: Холокаустот не се случи неочекувано и преку ноќ
Пендаровски по повод годишнината од ,,Кристалната ноќ”: Холокаустот не се случи неочекувано и преку ноќ

Пендаровски по повод годишнината од ,,Кристалната ноќ”: Холокаустот не се случи неочекувано и преку ноќ

Во продолжение обраќањето на претседателот Пендаровски: ,,Вообичаено ние ги одбележуваме крупните годишнини од настаните. На пример, годинава се навршуваат 30 години од падот на Берлинскиот ѕид и 75 години од истоварувањето во Нормандија. Но, постојат и трагични настани на кои треба да се потсетуваме секоја година за да не ни се повторат. Затоа Институтот

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните

Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите

Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните

Пендаровски: Приказната за 9 ноември не завршува со „Кристалната ноќ”

Пендаровски: Приказната за 9 ноември не завршува со „Кристалната ноќ”

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81 годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ”, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните

Пендаровски:„Кристалната ноќ“, е мрачна увертира кон холокаустот од која мора да извлечеме неколку лекции

Пендаровски:„Кристалната ноќ“, е мрачна увертира кон холокаустот од која мора да извлечеме неколку лекции

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните годишнини

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Скопје, 9 ноември 2019 (МИА) – Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ”

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ”

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ”, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Претседателот на Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните годишнини од

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81 годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната.

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Пендаровски на одбележување на 81 годишнината од „Кристалната ноќ“

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски се обрати на одбележување на 81-годишнината од нацистичкиот погром против Евреите, познат како „Кристална ноќ“, во знак на сеќавање на трагичната историја, но и потсетување за придонесот на храбрите граѓани кои спасувале Евреи за време на војната. -Вообичаено ние ги одбележуваме крупните