притисни ентер »

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“
Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на октетот „Игњац Фукс“ од Хрватска што ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот. Ќе настапат Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна,

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Октетот „Игњац Фукс“ вечерва на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на октетот „Игњац Фукс“ од Хрватска што ќе се одржи во црквата „Света Софија“ со почеток во 21 часот. Ќе настапат Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна,

Хрватскиот октет „Игњац Фукс“ вечерва на Охридско лето

Хрватскиот октет „Игњац Фукс“ вечерва на Охридско лето

Октетот „Игњац Фукс“ од Хрватска вечерва во 21 часот ќе одржи концерт во „Св. Софија“ на Охридско лето. Ќе настапат Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. Мешовитиот

Концерт на камерниот ансамбл „игнац Фукс” на „Охридско лето”

Концерт на камерниот ансамбл „игнац Фукс” на „Охридско лето”

Во Црквата „Св. Софија“, во рамките на Охридско лето, вечерва (14 август), со почеток од 21 часот ќе настапи октетот „Игњац Фукс“ во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски-контрабас

Ги поврзуваме музичарите од поранешна Југославија

Ги поврзуваме музичарите од поранешна Југославија

Премил Петровиќ, идејниот творец, уметнички раководител и диригент на познатиот ансамбл „Ноу бордерс оркестра“ укажува дека во регионов има многу проблеми и дека луѓето што се занимаваат и со уметност имаат одговорност да направат нешто за општеството во кое живеат или од каде што доаѓаат Премил Петровиќ, познатиот диригент од Србија со адреса во Берлин,

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс" на „Охридско лето"

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс" на „Охридско лето"

– Музичката програма на „Охридско лето" вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс", во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс"

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Концерт на камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ со концерт на „Охридско лето“

Камерниот ансамбл „Игнац Фукс“ со концерт на „Охридско лето“

Музичката програма на „Охридско лето“ вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс“, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола Јовановиќ-виолончело, Александар Тасиќ-кларинет, Виктор Кирченко-хорна, Жарко Перишиќ-фагот и Илин – Диме Димовски на контрабас. „Игњац Фукс” е

Концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс” на „Охридско лето”

Концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс” на „Охридско лето”

„Игњац Фукс" е формиран во јуни 2016 година на иницијатива на македонско-хрватскиот контрабасист Димовски и на српскиот кларинетист Александар Тасиќ Музичката програма на „Охридско лето” вечер продолжува со концерт на камерниот ансамбл „Игњац Фукс”, во состав Костадин Богданоски-прва виолина, Фросина Богданоска-втора виолина, Хивоте Тадезе-виола, Никола