притисни ентер »

Што значи жолта алертна фаза?

Што значи жолта алертна фаза?

Земјава денеска ќе биде во жолта алертна фаза со температури што во одредени делови ќе достигнат 40 степени Целзиусови. Но, што всушност значи „жолта фаза“ кога станува збор за временските услови? Експертите појаснуваат дека постојат четири нивоа со кои тие го опишуваат интензитетот на временските услови, во однос на материјални штети и опасност по