притисни ентер »

Вакцинираните граѓани на Србија од 1 мај ќе можат да влезат во Грција без ограничувања
Вакцинираните граѓани на Србија од 1 мај ќе можат да влезат во Грција без ограничувања

Вакцинираните граѓани на Србија од 1 мај ќе можат да влезат во Грција без ограничувања

Меморандумот за разбирање во услови на пандемија, кој го усогласија министрите за туризам на Србија и на Грција, Татјана Матиќ и Харис Теокарис, им овозможува на вакцинираните граѓани на двете земји да влезат во другата земја. Оние што не се вакцинирани ќе мора да поминат низ „двостепена контрола“. Овој режим ќе важи од 1 мај до 1 октомври, а меморандумот

Вакцинираните граѓани на Србија од 1 мај ќе можат да влезат во Грција без ограничувања

Вакцинираните граѓани на Србија од 1 мај ќе можат да влезат во Грција без ограничувања

Меморандумот за разбирање во услови на пандемија, кој го усогласија министрите за туризам на Србија и на Грција, Татјана Матиќ и Харис Теокарис, им овозможува на вакцинираните граѓани на двете земји да влезат во другата земја. Оние што не се вакцинирани ќе мора да поминат низ „двостепена контрола“. Овој режим ќе важи од 1 мај до 1 октомври, а меморандумот

Вакцинираните Срби слободно ќе влегуваат во Грција од 1 мај

Вакцинираните Срби слободно ќе влегуваат во Грција од 1 мај

Србија и Грција преговараат вакцинираните државјани на двете земји да влегуваат без ПЦР-тест. Наскоро треба да биде потпишан меморандум. Србија и Грција преговараат вакцинираните државјани на двете земји да влегуваат без ПЦР-тест. Наскоро треба да биде потпишан меморандум. Српската министерка за трговија, туризам и телекомуникации Татјана Матиќ и грчкиот

Од први мај, вакцинираните Срби ќе можат да летуваат во Грција

Од први мај, вакцинираните Срби ќе можат да летуваат во Грција

Меморандумот за разбирање во услови на пандемија, кој го усогласија министрите за туризам на Србија и на Грција, Татјана Матиќ и Харис Теокарис , им овозможува на вакцинираните граѓани на двете земји да влезат во другата земја. Оние што не се вакцинирани ќе мора да поминат низ „двостепена контрола“, јави дописникот на МИА од Белград. Овој режим ќе

Атина ги демантира српските медиуми: Нема влез во Грција со вакцинален картон оваа сезона

Атина ги демантира српските медиуми: Нема влез во Грција со вакцинален картон оваа сезона

Србите кои се надеваа дека ова лето со вакцинален картон односно со потврда дека примиле ковид вакцина ќе можат да летуваат на грчките плажи се „попарени“ откако на онлајн состанокот кој денеска го имаа грчкиот министер за туризам Харис Теокарис и српската министерка за трговија, туризам и телекомуникации Татјана Матиќ тие не постигнале никаков договор

Студен туш од Атина за Србите: Нема договор за влез во Грција оваа сезона

Студен туш од Атина за Србите: Нема договор за влез во Грција оваа сезона

Србите кои се надеваа дека ова лето со вакцинален картон односно со потврда дека примиле ковид вакцина ќе можат да летуваат на грчките плажи се „попарени“ откако на онлајн состанокот кој денеска го имаа грчкиот министер за туризам Харис Теокарис и српската министерка за трговија, туризам и телекомуникации Татјана Матиќ тие не постигнале никаков договор

Студен туш од Атина за Србите: Нема договор за влез на Србите во Грција оваа сезона

Студен туш од Атина за Србите: Нема договор за влез на Србите во Грција оваа сезона

Србите кои се надеваа дека ова лето со вакцинален картон односно со потврда дека примиле ковид вакцина ќе можат да летуваат на грчките плажи се „попарени“ откако на онлајн состанокот кој денеска го имаа грчкиот министер за туризам Харис Теокарис и српската министерка за трговија, туризам и телекомуникации Татјана Матиќ тие не постигнале никаков договор

Постигнат договор меѓу Србија и Грција: Познато е дали ќе бидат потребни вакцини и тестови за влез

Постигнат договор меѓу Србија и Грција: Познато е дали ќе бидат потребни вакцини и тестови за влез

Српската министерка за трговија, туризам и телекомуникации Татјана Матиќ и министерот за туризам на Република Грција, Харис Теокарис се согласиле за потпишување на заеднички Меморандум за разбирање од областа на туризмот во контекст на пандемијата со КОВИД-19, со кој ќе се дефинираат условите за влез на патниците од Србија во Грција и обратно. По тој