притисни ентер »

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок
Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. „Шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата на овој дел од Кејот опфати

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. „Шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата на овој дел од Кејот опфати

Шилегов: Шеталиштето на Кејот „13 Ноември“ никогаш не било поубаво

Шилегов: Шеталиштето на Кејот „13 Ноември“ никогаш не било поубаво

Кејот „13 Ноември“ има целосно ново партерно уредување на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов, на 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес. – Како што и самите можете да се уверите, шеталиштето на Кејот „13 Ноември“ никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. „Шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата на овој дел од Кејот опфати

Најмногу 20 коли ќе добијат дозвола да се движат низ реновираниот скопски кеј, рече Шилегов на отворањето на шеталиштето

Најмногу 20 коли ќе добијат дозвола да се движат низ реновираниот скопски кеј, рече Шилегов на отворањето на шеталиштето

Град Скопје денеска го отвори кејот 13 Ноември кој почна да се реновира пролетва, а реконструкцијата чини 1.5 милиони евра. Поставен е нов плочник, клупи и ново осветлување. Ослободен е средишниот дел, кој беше узурпиран од тераси со цврста градба на кафулињата. Како што кажа градоначалникот Петре Шилегов , сега тој ќе биде слободен за пешаци, а кафулињата

Град Скопје: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран, поубав и поширок

Град Скопје: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран, поубав и поширок

- Како што и самите можете да се уверите, шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата на овој дел од Кејот опфати партерно уредување на површина од околу 12.500 метри квадратни која концептуално е поврзана со околните објекти – рече

Шилегов на отворањето на Кејот 13 Ноември: „Скопје повторно е наша радост“

Шилегов на отворањето на Кејот 13 Ноември: „Скопје повторно е наша радост“

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. – Како што и самите можете да се уверите, шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

Шилегов: Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните, реконструиран и поширок

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. „Шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата на овој дел од Кејот опфати

Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните на Скопје, реконструиран, поубав и поширок

Кејот 13 Ноември повторно назад кај граѓаните на Скопје, реконструиран, поубав и поширок

На 58-годишнината од катастрофалниот земјотрес, Кејот 13 Ноември на потегот од градскиот плоштад до булеварот Стив Наумов има целосно ново партерно уредување. – Како што и самите можете да се уверите, шеталиштето на Кејот 13 Ноември никогаш не било поубаво и никогаш не било толку полно со луѓе кои со уживање ја користат ширината на овој простор. Реконструкцијата