притисни ентер »

ФИФА со совет да се намалат платите на половина
ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

– Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА: За 50 отсто помали плати на фудбалерите додека трае пандемијата на короавирусот

ФИФА: За 50 отсто помали плати на фудбалерите додека трае пандемијата на короавирусот

Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Покрај тоа, ФИФА привремено ќе забрани договори

ФИФА, фудбалерите и клубовите пред договор, платите се намалуваат за 50 проценти

ФИФА, фудбалерите и клубовите пред договор, платите се намалуваат за 50 проценти

Пандемијата на коронавирусот целосно ја запре економијата на многу држави низ светот, а ниту фудбалот не е изоставен од ова. Речиси сите фудбалски лиги во целиот свет се суспендирани до крајот на април, а тоа значи огромни загуби за екипите од ТВ правата, влезниците и продажбата на сувенири. Поради тоа челниците на ФИФА, заедно со клубовите и унијата

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

ФИФА со совет да се намалат платите на половина

Ова стана јасно по средбата со претставници на Европската асоцијација на клубови (ЕЦА) и Меѓународната федерација на здруженија на професионални фудбалери (ФИФПро). Цирих, 26 март 2020 (МИА) – Раководството на ФИФА ќе се обрати кон играчите за намалување на платите за 50 проценти додека не се смири пандемијата од коронавирусот. Ова стана јасно по средбата