притисни ентер »

Почина легендата на Глобтротерси, Фред „Карли“ Нил!
Почина легендата на Глобтротерси, Фред „Карли“ Нил!

Почина легендата на Глобтротерси, Фред „Карли“ Нил!

Во Њујорк на 77 години почина Фред „Карли“ Нил, легендарниот кошаркар на Харлем глобтротерс, славните американски кошаркарски забавувачи. Нил имаше над 6.000 настапи за Глобтротерси од 1963 до 1985 година, а тие го повлекоа неговиот дрес со број 22 во 2008, како петти кошаркар со ваква чест, по Мидоуларк Лемон, Маркес Хејнс, Гус Тејтум и Вилт Чембрлен

САД тагува: Почина легендата на атракцијата „Харлем Глобтротерс“

САД тагува: Почина легендата на атракцијата „Харлем Глобтротерс“

Во својата 77 година од животот, почина легендата на атракцијата во САД - Харлем Глобтротерс, Фред „Крли“ Нил. Тој со сигурност беше меѓу најзабележителните членови на оваа патувачка кошаркарска атракција од американско тло, а починал од природна смрт. Нил за Глобтротерси настапуваше цели 22 години, во кои одигра преку 6000 натпревари во 97 различни