притисни ентер »

Путин и Вучиќ ќе ги засилуваат енергетските и воените односи
Путин и Вучиќ ќе ги засилуваат енергетските и воените односи

Путин и Вучиќ ќе ги засилуваат енергетските и воените односи

Рускиот претседател Владимир Путин му беше домаќин на српскиот колега Александар Вучиќ во Сочи. Во фокусот беа економската и воената соработка. Владимир Путин и Александар Вучиќ. (архивска фотографија) „Да беше Путин претседател во 1999 година, НАТО никогаш немаше да ја бомбардира Србија“, порача српскиот претседател Вучиќ по средбата со Путин. Двајцата

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета да основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на ООН, додавајќи дека Москва ќе го поддржи ставот на Белград за прашањето за компромис со Приштина. Путин на прес-конференција

Путин: Стратешкото партнерство со Србија се потврдува со секојдневна работа

Путин: Стратешкото партнерство со Србија се потврдува со секојдневна работа

Рускиот претседател Владимир Путин на денешната средба со шефот на српската држава Александар Вучиќ изјави дека стратешкото партнерство со Србија се потврдува со секојдневна работа во доменот на политиката, економијата и безбедноста. – Нашите односи се развиваат многу позитивно, а стратешкото партнерство се потврдува со секојдневна работа, истакна

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета да основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на ООН, додавајќи дека Москва ќе го поддржи ставот на Белград за прашањето за компромис со Приштина. Путин на прес-конференција

Путин: Москва ќе го поддржи ставот на Белград за Приштина

Путин: Москва ќе го поддржи ставот на Белград за Приштина

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета да основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на ООН, додавајќи дека Москва ќе го поддржи ставот на Белград за прашањето за компромис со Приштина. Путин на прес-конференција

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска беше на гости кај претседателот на Русија, Владимир Путин

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска беше на гости кај претседателот на Русија, Владимир Путин

Loading Video... По состанокот во Сочи, двајцата изразија задоволство од средбата и го нагласија унапредувањето на соработката меѓу двете земји, како на економски, така и на политички план, но и во областа на одбраната. На состанокот Путин и Вучиќ разговарале за Косово, но и за состојбата во Западен Балкан. Српскиот претседател истакнал дека не е оптимист

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Путин и Вучиќ: Москва е подготвена да го подржи компромисното решение за Косово

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета да основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на ООН, додавајќи дека Москва ќе го поддржи ставот на Белград за прашањето за компромис со Приштина. Путин на прес-конференција

Вучиќ: Да беше Путин на власт во 1999, немаше да нè бомбардираат

Вучиќ: Да беше Путин на власт во 1999, немаше да нè бомбардираат

Рускиот претседател на средбата со Вучиќ изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета дека основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на ООН, додавајќи дека Москва ќе го поддржи ставот на Белград за прашањето за компромис со Приштина. Рускиот претседател

Путин-Вучиќ: Москва ќе го поддржи компромисното решение за Косово

Путин-Вучиќ: Москва ќе го поддржи компромисното решение за Косово

Путин оцени дека разговорите со Вучиќ се одвивале во конструктивна атмосфера и дека биле разгледани голем број прашања. Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека ставот на неговата земја останува непроменет кога станува збор за Косово и дека смета да основата за решавање на тоа прашање мора да биде Резолуцијата 1244 на Советот за безбедност на