притисни ентер »

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите
Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите Кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, професор Гордана Силјановска Давкова во нејзиното прво интервју дадено за вестите на Сител телевизија, одговарајќи на новинарското прашање, дали во случај доколку победи на претседателските избори

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Никакви фондови не сум користела од фондацијата „Сорос“. Да, ме примиле извесно време и ме разрешиле во моментот кога прифатив да бидам претседател во фондацијата на Глигоров, изјави професор Гордана Силјановска Давкова во своето прво телевизиско гостување по претседателската кандидатува во вестите на „Сител“ телевизија. Моја книга никогаш не е финансирана,

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Силјановска: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Никакви фондови не сум користела од фондацијата „Сорос“. Да, ме примиле извесно време и ме разрешиле во моментот кога прифатив да бидам претседател во фондацијата на Глигоров, изјави професор Гордана Силјановска Давкова во своето прво телевизиско гостување по претседателската кандидатува во вестите на „Сител“ телевизија. Моја книга никогаш не е финансирана,

Силјановска-Давкова:Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија

Силјановска-Давкова:Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија

Силјановска- Давкова: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите Кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, професор Гордана Силјановска Давкова во нејзиното прво интервју дадено за Вестите на Сител телевизија, одговарајќи на новинарското прашање, дали во случај доколку победи

Професор Гордана Силјановска – Давкова: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Професор Гордана Силјановска – Давкова: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, професор Гордана Силјановска Давкова во нејзиното прво интервју дадено за Вестите на Сител телевизија, одговарајќи на новинарското прашање, дали во случај доколку победи на претседателските избори ќе се заколне пред Уставот на Република Македонија, иста вели дека ќе се бори да биде претседател

„Ако бидам, ќе чуете“ – Силјановска во интервју на Сител одговараше дали ќе се заколне пред Уставот на Република Северна Македонија

„Ако бидам, ќе чуете“ – Силјановска во интервју на Сител одговараше дали ќе се заколне пред Уставот на Република Северна Македонија

Кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, професор Гордана Силјановска Давкова во нејзиното прво интервју дадено за Вестите на Сител телевизија, одговарајќи на новинарското прашање, дали во случај доколку победи на претседателските избори ќе се заколне пред Уставот на Република Северна Македонија, иста вели дека ќе се бори да

Силјановска- Давкова: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Силјановска- Давкова: Јас ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија, како што се распишани изборите

Кандидатот за претседател на Република Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, професор Гордана Силјановска Давкова во нејзиното прво интервју дадено за Вестите на Сител телевизија, одговарајќи на новинарското прашање, дали во случај доколку победи на претседателските избори ќе се заколне пред Уставот на Република Северна Македонија, иста вели дека ќе се бори да

„При секоја средба ќе укажувам на меѓународното право и Уставот на РМ со промената на името“

„При секоја средба ќе укажувам на меѓународното право и Уставот на РМ со промената на името“

Професорката Гордана Силјановска како гостин во вестите на Сител телевизија истакна дека во однос на преземањето на функцијата Претсдател на Република Македонија доколку биде избрана, ќе ја почитува реалноста. -Сигурно нема да земам чекан па како на мостот да го рушам царот Душан, ниту ќе го вадам називот, ниту ќе ги фрлам печатите, вели таа. Професорката

Силјановска: Ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија

Силјановска: Ќе се борам да бидам претседател на Република Македонија

Кандидатот за претседател на државата од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова вели дека ќе се бори да биде претседател на Република Македонија. И покрај промената на уставното име Силјановска вели дека кога претседателот на Собранието ги распишал изборите, ги распишал за претседател на Република Македонија. Во интервју за Сител истакна дека ќе ги

Силјановска: Распишани се избори за претседател на Република Македонија

Силјановска: Распишани се избори за претседател на Република Македонија

„Претседателот на Собранието, Талат Џафери, распиша избори за претседател на Република Македонија. Јас се разбира дека ги почитувам Уставот и законите и соодветно на тоа ќе се однесувам “, изјави денеска професорката Гордана Силјановска Давкова во првото телевизиско интервју откако во саботата беше избрана за кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претстојните