притисни ентер »

Ставете го ова цвеќе дома – штити од зло и носи пари
Ставете го ова цвеќе дома – штити од зло и носи пари

Ставете го ова цвеќе дома – штити од зло и носи пари

ИЗВОР Скопје24 | ноември 10, 2019 Божурот е растение кое секоја жена треба да го има во домот и тоа поради многу причини. Тоа е цвет кој има опоен мирис и одамна ги краси дворовите и домовите, а крие многу благодети. Името Божур потекнува од кинескиот збор „sho yu” што значи најубав. Во Кина е симбол за богатството, веројатно поради неговата црвена