притисни ентер »

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува

ВО ЖИВО: Започна ужасот - ураганот Флоренс беснее во САД, летаат кротови и дрва

ВО ЖИВО: Започна ужасот - ураганот Флоренс беснее во САД, летаат кротови и дрва

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува

Северна Каролина стои на патот на разорниот ураган „Флоренс“

Северна Каролина стои на патот на разорниот ураган „Флоренс“

Северна Каролина стои на патот на разорниот ураган „Флоренс“ Ураганот Флоренс навлезе во копното на американската сојузна држава Северна Каролина. И тоа во местото Рајтсвил Бич. Моќниот ветер веќе донесе поројни дождови, а речиси 200 илјади домаќинства останаа без струја. Но, како наближува Флоренс оваа бројка би можела драматично да се зголеми до

На Филипини и југоисточна Азија им се закануваат два тајфуни

На Филипини и југоисточна Азија им се закануваат два тајфуни

Повеќе од четири милиони луѓе на Филипините се наоѓаат на траекторијата на деструктивниот тајфунски ветар кој го предизвикува супер тајфунот „Мангхут“. Оваа силна бура може да се спореди со ураган од петта категорија поради ветровите кои дуваат со 285 километри на час. Земјите од југоисточна Азија издадоа предупредувања и наредија евакуација и поради

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува

Први удари од ураганот Флоренс: 160.000 луѓе останаа без струја, бројот се очекува да порасне на неколку милиони

Први удари од ураганот Флоренс: 160.000 луѓе останаа без струја, бројот се очекува да порасне на неколку милиони

Први удари од ураганот Флоренс: 160.000 луѓе останаа без струја, бројот се очекува да порасне на неколку милиони (ВИДЕО) Како што беше најавен најсилниот ураган можеби и во историјата, пристигна во Северна и Јужна Каролина. Најмалку 160.000 луѓе останаа без струја во Северна Каролина, каде ураганот уште не ни удрил со полна сила. Се очекува без струја

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето на ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува

Ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Ураганот Флоренс достигна до Северна Каролина

Жариштето од ураганот Флоренс денеска пристигна до копното во близина на градот Рајтсвил во сојузната држава Северна Каролина, соопшти Американскиот центар за набљудување на ураганите. Флоренс останува ураган од прва категорија, со брзина на ветрот во жариштето од 150 километри на час. Метролозите нагласуваат дека најсериозна опасност од ураганот претставува