притисни ентер »

Манојил (Мане) Јаковлески: Што си посеал тоа ќе жнееш, и тоа така без крај
Манојил (Мане) Јаковлески: Што си посеал тоа ќе жнееш, и тоа така без крај

Манојил (Мане) Јаковлески: Што си посеал тоа ќе жнееш, и тоа така без крај

Манојил (Мане) Јаковлески: Што си посеал тоа ќе жнееш, и тоа така без крај ВМРО - е да ја сакаш Македонија, и да ја браниш, ВМРО- е одговорност, ВМРО е идеологија, ВМРО е да ги почитуваш тие кои несебично трошеа од себе и се дадоа себеси, беа бркани од работа само затоа што ја сакаа Македонија, тие кои тогашната власт им правеше досиеја, тие кои ја