притисни ентер »

Fiat Centoventi ќе биде EV со најповолна цена за широките маси
Fiat Centoventi ќе биде EV со најповолна цена за широките маси

Fiat Centoventi ќе биде EV со најповолна цена за широките маси

Првиот човек на автомобилскиот гигант од Торино, Оливие Франсоа, најави дека Fiat посериозно ќе се насочи кон EV сегментот, особено откако го лансираа електричното издание на моделот икона 500, со кој зачекори во новата електрична ера… Подолго време Fiat доцнеше во однос на конкурентите кога станува збор за електрификацијата и новите технологии, но

Fiat го подготвува Centoventi како нискобуџетен EV

Fiat го подготвува Centoventi како нискобуџетен EV

Шефот на Fiat, Оливие Франсоа, најави дека италијанскиот бренд посериозно ќе се насочи кон EV сегментот, особено откако го лансираа електричното издание на 500 Долго време Fiat заостануваше во однос на конкурентите кога станува збор за електрификацијата и новите технологии, но сега во италијанската компанија се обидуваат да фатат приклучок. Сепак не