притисни ентер »

Нови вавилонци
Нови вавилонци

Нови вавилонци

“Секој што се возвишува, ќе биде понижен, а оној што се понизува, ќе биде возвишен“ (Лука 18:14) Еднаш не така одамна за Бога и многу, многу одамна за нас луѓето, човекот заборави на Создателот, поточно не заборави на Него туку  со срцато се одалечи од Него., а се изедначи во мислите свои со Него и се обиде да му покаже на Творецот дека ќе застане

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Непрестајната молитва и соединувањето со Бога преку неа треба да биде стремеж не само за монасите, туку и за сите Христијани. Затоа, во контекст на ова, а по повод искушението со коронавирусот, деновиве од повеќе архиереи, духовници, манастири, вклучително и од Светата Гора Атонска, беше упатен апел до сите верници ширум светот, да се обединат во заедничка

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Непрестајната молитва и соединувањето со Бога преку неа треба да биде стремеж не само за монасите, туку и за сите Христијани. Затоа, во контекст на ова, а по повод искушението со коронавирусот, деновиве од повеќе архиереи, духовници, манастири, вклучително и од Светата Гора Атонска, беше упатен апел до сите верници ширум светот, да се обединат во заедничка

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Порака од свештеници од Бигорски: Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

ИЗВОР Скопје24 | март 26, 2020 Непрестајната молитва и соединувањето со Бога преку неа треба да биде стремеж не само за монасите, туку и за сите Христијани. Затоа, во контекст на ова, а по повод искушението со коронавирусот, деновиве од повеќе архиереи, духовници, манастири, вклучително и од Светата Гора Атонска, беше упатен апел до сите верници ширум

Утешително слово за пандемијата

Утешително слово за пандемијата

Поради заканата од коронавирусот што се шири низ целата вселена, многу луѓе се наоѓаат во смут, а други во паника. Но, мислам дека не треба така, зашто сè она што Бог го прави за нас, го прави од љубов. Бог на Христијаните е добар Бог, Бог на милоста, штедростите и човекољубието. Нашиот Бог од љубов нè создаде, за со нас да го сподели животот, па дури