притисни ентер »

Власта е болест
Власта е болест

Власта е болест

„…Рамиз често држеше говори во џамијата. Зборуваше како во животот има три големи страсти: коцка, алкохол и власт. Од првите две луѓето можат да се извлечат, но од третата никако…“. Поради власт се убива, поради власт се гине, поради власт се губи човечкиот лик… Власта е неодолива, како волшебен камен, затоа што со себе носи моќ. Таа е како духот од