притисни ентер »

Дали роботите навистина ни се потребни?
Дали роботите навистина ни се потребни?

Дали роботите навистина ни се потребни?

Дали се радувате или се плашите од промените што можат да се случат во светот ако роботите навистина „завладеат“ со него? Под „завладеат“ мислиме на можноста да ги извршуваат нашите секојдневни работи, да „одат“ на работа наместо нас, да ни ја задоволуваат секоја, најмала желба?! Околу вештачката интелигенција и нејзиното влијание врз човечкиот живот

Тај Брејди: Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Тај Брејди: Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Во складиштата на „Амазон“ секогаш ќе имаат потреба од човечки кадар, нагласи Тај Брејди, главен технолог за роботика во таа компанија во интервју за Би-Би-Си. Компанијата објави дека има распоредено повеќе од 200.000 роботи што работат во магацини на околу 50 локации. Сепак, и покрај фактот што Амазон инвестира многу во напредната роботика, Тај Брејди

Тај Брејди: Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Тај Брејди: Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Во складиштата на „Амазон“ секогаш ќе имаат потреба од човечки кадар, нагласи Тај Брејди, главен технолог за роботика во таа компанија во интервју за Би-Би-Си. Компанијата објави дека има распоредено повеќе од 200.000 роботи што работат во магацини на околу 50 локации. Сепак, и покрај фактот што Амазон инвестира многу во напредната роботика, Тај Брејди