притисни ентер »

Новата Škoda Rapid пристига 2021 година!
Новата Škoda Rapid пристига 2021 година!

Новата Škoda Rapid пристига 2021 година!

Изведба на Scala во лимузинска варијанта, или, пак скратена Octavia како и да ја прифаќате доаѓа со атрактивна и динамична става растегната на 453 cm, со што е за 16 cm покуса од деновиве претставениот главен адут на Честите, четвртата генерација на Octavia … Откако Škoda Scala го замени Rapid , што се произведуваше во стандардната лимузинска верзија

Новата Škoda Octavia започнува од 17.885 €

Новата Škoda Octavia започнува од 17.885 €

Новата Škoda Octavia на автомобилскиот пазар доаѓа со остар дизајн и напредна технологија, а се знае и колку ќе лини. На „домашниот“ пазар, значи Чешка, основната цена на моделот ќе биде 456.900 круни, или околу 17.885 евра. Во Škoda сакале основната цена да ја задржат на ниво од претходната генерација. Со оглед на тоа дека во Чешка тоа беше 450.900

Пона сериското производство на новата Škoda Octavia

Пона сериското производство на новата Škoda Octavia

Во фабриката во Млада Болеслав,набргу по гламурозната свечена премиера, во Прага, започна сериското производство на четвртата генерација на најпродаваниот модел на Škoda… Новата Octavia дебитираше во Националната Галерија на свечена церемонија во главниот град на Чешк а кон средината на Ноември , кога во јавноста беа претставени лимузинската и караван