притисни ентер »

Феминизмот во Светото писмо
Феминизмот во Светото писмо

Феминизмот во Светото писмо

Христовото појавување на Марија Магдалена“, Александар Андрејевиќ Иванов Жени теолози објавиле „Женска библија“, во која Марија Магдалена е похрабра од апостолите Уморни од тоа светите текстови да се користат како оправдание за покорување на жените, повеќе жени теолози од католичко-протестантскиот свет ги здружиле своите сили во пишување „Женска библија“