притисни ентер »

Грција воведува нови антиковид правила за децата од 5 до 11 години
Грција воведува нови антиковид правила за децата од 5 до 11 години

Грција воведува нови антиковид правила за децата од 5 до 11 години

За решавање на конфузијата што се појави викендот во врска со рестриктивните мерки за невакцинирани тинејџери на возраст од 12 до 17 години, кои имаат можност да се вакцинираат со согласност на нивните родители, Иконому за ТВ Антена изјави дека мора да покажат негативен брз тест, што е направен до 48 часа, порано пред да влезат во затворените простори

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот е задолжителен за децата од четири,

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

Задолжителен селф тест за децата од четири до 11 години во Грција за патување со авион во земјата

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

Задолжителен ковид тест за децата од четири до 11 години за патување со авион во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот е задолжителен за децата од четири,

Во Грција се воведуваат анти ковид мерки и за децата

Во Грција се воведуваат анти ковид мерки и за децата

Во Грција се воведуваат нови анти-ковид правила за деца од 5 до 11 години. Тие ќе треба да покажат докази за негативен тест за коронавирус за да им се овозможи да влезат во затворени простории, каде што пристапот до невакцинирани лица е ограничен, изјави денеска владиниот портпарол Јанис Економу. Тој рече дека, од околу 800.000 тестови што ги направиле

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

И за децата од 4 до 11 години ќе се бара тест за патување во Грција

За патување со авион во внатрешноста на Грција, децата од четири до 11 години потребно е да имаат негативен резултат од направен тест за домашна употреба, односно селф тест, јави дописничката на МИА од Атина. Во рамките на новите мерки што стапија вчера во сила, од Агенцијата за цивилно воздухопловство на Грција објаснуваат дека од денеска селф тестот