притисни ентер »

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови
Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Берлин, 10 ноември 2019 (МИА) – Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето

ЕУ да развива свои системи на оружје, предложи Меркел

ЕУ да развива свои системи на оружје, предложи Меркел

Во традиционалното неделно обраќање до нацијата, а овој пат и по повод 64-годишнината од основањето на германскиот Бундесвер, германската канцеларка Ангела Меркел ги повика државите во Европа да развиваат нови системи за вооружување, вклучувајќи и авиони и тенкови, пренесе ДПА. „Во иднина заедно ќе развиваме системи на оружје, вклучувајќи и борбени

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Меркел: Европа мора да произведува нови авиони и тенкови

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување

Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање

Меркел ја повика Европа да развива нови борбени авиони и тенкови

Меркел ја повика Европа да развива нови борбени авиони и тенкови

Според нејзините зборови, судирот во Украина и анексијата на Крим уште едаш го актуелизирале прашањето за одбрана и внатрешната соработка на воените сојузи, особено во НАТО. Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика државите во Европа да развиваат нови системи за вооружување, вклучувајќи и авиони и тенкови, пренесе српски „Блиц“. – Во иднина заедно

ЕВРОПСКО OPУЖЈЕ: Меркел најави развој на европски одбранбени системи, вклучувајќи бopбени авиони и тенkoви

ЕВРОПСКО OPУЖЈЕ: Меркел најави развој на европски одбранбени системи, вклучувајќи бopбени авиони и тенkoви

Германската канцеларка Ангела Меркел ги повика европските држави да развијат нови системи за вооружување, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. – Во иднина заедно ќе развиваме одбранбени системи, вклучувајќи борбени авиони и тенкови. Германија и Франција во таа смисла се на самиот врв, изјави Меркел за време на своето традиционално неделно обраќање