притисни ентер »

Над 50% од 5G мрежата ја поседува Huawei - Вкупниот број на 5G се 200 милиони нови корисници
Над 50% од 5G мрежата ја поседува Huawei - Вкупниот број на 5G се 200 милиони нови корисници

Над 50% од 5G мрежата ја поседува Huawei - Вкупниот број на 5G се 200 милиони нови корисници

5G мрежата забрзано се развива, која веќе брои 800.000 5G локации и 200 милиони нови корисници. 5G искуството е за 10 пати подобро во споредба со претходната 4G генерација. Huawei има 300 нови мрежи во над 170 земји во светот, и 22 милиони нови корисници на својата мрежа, тврди Ријан Динг, извршен директор и претседател на групацијата Carrier. 5G веќе

Во светот 200 милиони нови 5G корисници

Во светот 200 милиони нови 5G корисници

Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалност во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна 200 милиони, додека беа изградени дури 800.000 5G локации. Благодарение на примената на оваа технологија, целокупното корисничко искуство е подобрено повеќе од десет пати, беше

Бројот на 5G корисници ширум светот достигна 200 милиони

Бројот на 5G корисници ширум светот достигна 200 милиони

Според извештаите на IHS, P3, OpenSignal и Meqyas за 2020 година, најдобрите 5G мрежи во Сеул, Амстердам, Мадрид, Цирих, Хонг Конг и Ријад беа токму мрежите изградени од Huawei. Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалноста во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна

Бројот на 5G корисници ширум светот достигна 200 милиони

Бројот на 5G корисници ширум светот достигна 200 милиони

Според извештаите на IHS, P3, OpenSignal и Meqyas за 2020 година, најдобрите 5G мрежи во Сеул, Амстердам, Мадрид, Цирих, Хонг Конг и Ријад беа токму мрежите изградени од Huawei. Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалноста во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна

Бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна 200 милиони

Бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна 200 милиони

Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалност во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна 200 милиони, додека беа изградени дури 800.000 5G локации. Благодарение на примената на оваа технологија, целокупното корисничко искуство е подобрено повеќе од десет пати, беше

Бројот на 5G корисници ширум светот достигнал 200 милиони

Бројот на 5G корисници ширум светот достигнал 200 милиони

Бројот на корисници на 5G технологијата ширум светот достигнал 200 милиони, а изградени се 800.000 5G локации. Тоа е кажано на он-лајн конференцијата на "Huawei" наменета за медиуми и аналитичари, пред најголемиот глобален настан "Mobile World Congress Shanghai 2021" од областа на информационите технологии кој почнува денес и трае до 25-ти февруари,

Бројот на 5G корисниците ширум светот достигна 200 милиони

Бројот на 5G корисниците ширум светот достигна 200 милиони

Според извештаите на IHS, P3, OpenSignal и Meqyas за 2020 година, најдобрите 5G мрежи во Сеул, Амстердам, Мадрид, Цирих, Хонг Конг и Ријад беа токму мрежите изградени од Huawei. Минатогодишните предвидувања за забрзано воведување на 5G функционалност во областа на мрежите и уредите се остварија, па бројот на глобални 5G претплати ширум светот достигна