притисни ентер »

Филмот „Петрунија“ ја освои главната награда на фестивал во Дортмунд
Филмот „Петрунија“ ја освои главната награда на фестивал во Дортмунд

Филмот „Петрунија“ ја освои главната награда на фестивал во Дортмунд

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја освои главната награда на фестивал во Дортмунд, Германија, (Dortmund | Cologne International Women’s Film Festival) која има и парична вредност од 15.000 евра. Фестивалот се оджуваше од 9 до 14 април. Посветен е на женски автори и во главната конуренција се избираат само осум

Главна награда за „Господ постои, името и е Петрунија“ во Дортмунд

Главна награда за „Господ постои, името и е Петрунија“ во Дортмунд

„Господ постои, името ѝ е Петрунија”, последното врвно остварување на Теона Стругар Митевска, ја освои главната награда на фестивалот во Дортмунд, посветен на женски автори (Cologne International Women’s Film Festival). -Oдлучивме да ја доделиме главната награда овој на овој филм поради својата извонредност во пренесување приказна за храброста на

„Господ постои, името ѝ Петрунија“ на Митевска победи на женскиот филмски фестивал Дортмунд/Келн

„Господ постои, името ѝ Петрунија“ на Митевска победи на женскиот филмски фестивал Дортмунд/Келн

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на режисерката Теона Стругар Митевска ја доби главната награда на Меѓународниот женски филмски фестивал Дортмунд/Келн. Наградата е парична, во вредност до 15 илјади евра. Овој фестивал е посветен на женски автори, и во главната конуренција се одбираат само 8 филмови од целиот свет, кои се натпреваруваат за

Нов успех на македонскиот филм: „…Петрунија“ со главна награда на женскиот филмски фестивал во Дортмунд

Нов успех на македонскиот филм: „…Петрунија“ со главна награда на женскиот филмски фестивал во Дортмунд

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја освои главната награда на фестивал во Дортмунд, Германија, (Dortmund / Cologne International Women’s Film Festival) што се оджа од 9 до 14 април. Фестивалот е посветен на женските автори и во главната конуренција се избираат само осум филма од целиот свет кои се натпреваруваат

“Господ постои, името и’ е Петрунија” се закити Со главната награда на Интернационалниот фестивал во келн дортмунд германија

“Господ постои, името и’ е Петрунија” се закити Со главната награда на Интернационалниот фестивал во келн дортмунд германија

ИЗВОР Скопје24 | април 15, 2019 Со огромна радост ви соопштувамe дека филмот “Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска се закити со уште една престижна награда на штотуку завршениот фестивал Dortmund | Cologne International Women’s Film Festival, https://www.frauenfilmfestival.eu. Петрунија ја освои главната награда на фестивалот

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска се закити со уште една престижна награда на штотуку завршениот фестивал Dortmund | Cologne International Women’s Film Festival. Петрунија ја освои главната награда на фестивалот која има парична вредност од 15,000 евра. Овој фестивал е посветен на женски автори и во главната конуренција

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” ја освои главната награда на Фестивал во Германија

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” ја освои главната награда на Фестивал во Германија

Македонскиот игран филм „Господ постои, името ѝ е Петрунија”, кој се снимаше под режисерската палка на Теона Стругар Митевска ја освои главната награда на фестивалот посветен на женски автори ( Cologne International Women’s Film Festival ). Главната награда на фестивалот има парична вредност од 15. 000 евра – соопшти продукцијата „Митевски“. Фестивалот

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” ја освои главната награда на Фестивал во Германија посветен на женски автори

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” ја освои главната награда на Фестивал во Германија посветен на женски автори

Во главната конуренција се одбираат само осум филма од целиот свет, кои се натпреваруваат за главната награда. Македонскиот игран филм „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска ја освои главната награда на фестивалот посветен на женски автори ( Cologne International Women’s Film Festival ). Главната награда на фестивалот има парична

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска се закити со уште една престижна награда на штотуку завршениот фестивал Dortmund | Cologne International Women’s Film Festival. Петрунија ја освои главната награда на фестивалот која има парична вредност од 15,000 евра. Овој фестивал е посветен на женски автори и во главната конуренција

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Награда за филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на фестивал во Дортмунд

Филмот ,,Господ постои, името и’ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска се закити со уште една престижна награда на штотуку завршениот фестивал Dortmund | Cologne International Women’s Film Festival. Петрунија ја освои главната награда на фестивалот која има парична вредност од 15,000 евра. Овој фестивал е посветен на женски автори и во главната конуренција