притисни ентер »

Експерименталната терапија против коронавирус од денеска во употреба
Експерименталната терапија против коронавирус од денеска во употреба

Експерименталната терапија против коронавирус од денеска во употреба

Embedded video for Експерименталната терапија против коронавирус од денеска во употреба Двајца заболени од коронавирус почнаа да ја добиваат експерименталната терапија комбинација на лек против маларија и антибиотик. Министерот за здравство информираше дека на сите заразени со Ковид 19 во Македонија најпрво ќе им бидат направени кардиолошки испитувања

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

„Со оглед на тоа што официјално завршија сите постапки, во комисиите, во Агенцијата за лекови, денеска двајца пациенти на Инфективната клиника веќе се ставени на терапијата. Потребно е да се направи кардиолошка анализа ЕКГ затоа што има таму и една контра индикација, значи не се дава на сите пациенти. Луѓето да не купуваат на своја рака или да се обидуваат

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

Потребно е да се направи кардиолошка анализа ЕКГ затоа што има таму и една контра индикација, значи не се дава на сите пациенти. Луѓето да не купуваат на своја рака или да се обидуваат да ги најдат лековите, мора да се даде според точна индикација на лекар специјалист", апелираше министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес-конференција

Филипче: Комбинираната терапија не се дава на сите пациенти, може да предизвика промени во ритамот на срцето

Филипче: Комбинираната терапија не се дава на сите пациенти, може да предизвика промени во ритамот на срцето

Двајца пациенти со коронавирус на Клиниката за инфективни болести се ставени на комбинирана терапија со лековите хидроклор и азитромицин, познат како сумамед, што веќе се покажа ефикасен во повеќе земји. Оваа терапија не се дава на сите пациенти, потребно е претходно да се направи кардиолошка анализа (ЕКГ). Значи ако има и најмала промена во ЕКГ-то

Двајца пациенти со коронавирус на Инфективна веќе ја примаат НОВАТА ТЕРАПИЈА

Двајца пациенти со коронавирус на Инфективна веќе ја примаат НОВАТА ТЕРАПИЈА

Двајца пациенти заболени од ковид-19 на Инфективната клиника ја примаат новата терапија која е комбинација што ја содржат лековите хидроклор и азитромицин, соопшти министерот за здравство Венко Филипче. Во Македонија 177 лица се заболени од ковид-19, а тројца починаа. Филипче соопшти дека е во тек кардиолошка анализа, бидејќи лекот има и една контраиндикација

Филипче: Двајца пациенти со КОРОНАВИРУС кои лежат на Инфективна се ставени на комбинирана терапија

Филипче: Двајца пациенти со КОРОНАВИРУС кои лежат на Инфективна се ставени на комбинирана терапија

Двајца пациенти со коронавирус на Клиниката за инфективни болести се ставени на комбинирана терапија со лековите хидроклор и азитромицин, познат како сумамед, што веќе се покажа ефикасен во повеќе земји. Оваа терапија не се дава на сите пациенти, потребно е претходно да се направи кардиолошка анализа (ЕКГ). Значи ако има и најмала промена во ЕКГ-то

Двајца пациенти со коронавирус на Инфективна веќе ја примаат НОВАТА ТЕРАПИЈА

Двајца пациенти со коронавирус на Инфективна веќе ја примаат НОВАТА ТЕРАПИЈА

Двајца пациенти заболени од ковид-19 на Инфективната клиника ја примаат новата терапија која е комбинација што ја содржат лековите хидроклор и азитромицин, соопшти министерот за здравство Венко Филипче. Во Македонија 177 лица се заболени од ковид-19, а тројца починаа. Филипче соопшти дека е во тек кардиолошка анализа, бидејќи лекот има и една контраиндикација

Филипче: Двајца пациенти со КОРОНАВИРУС кои лежат на Инфективна се ставени на комбинирана терапија

Филипче: Двајца пациенти со КОРОНАВИРУС кои лежат на Инфективна се ставени на комбинирана терапија

Двајца пациенти со коронавирус на Клиниката за инфективни болести се ставени на комбинирана терапија со лековите хидроклор и азитромицин, познат како сумамед, што веќе се покажа ефикасен во повеќе земји. Оваа терапија не се дава на сите пациенти, потребно е претходно да се направи кардиолошка анализа (ЕКГ). Значи ако има и најмала промена во ЕКГ-то

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

Филипче: Од денеска започна да се дава одобрената терапија за коронавирус, граѓаните никако да не ја земаат на своја рака

„Со оглед на тоа што официјално завршија сите постапки, во комисиите, во Агенцијата за лекови, денеска двајца пациенти на Инфективната клиника веќе се ставени на терапијата. Потребно е да се направи кардиолошка анализа ЕКГ затоа што има таму и една контра индикација, значи не се дава на сите пациенти. Луѓето да не купуваат на своја рака или да се обидуваат

Комбинираната терапија не се дава на сите пациенти, може да предизвика промени во ритамот на срцето

Комбинираната терапија не се дава на сите пациенти, може да предизвика промени во ритамот на срцето

Двајца пациенти со коронавирус на Клиниката за инфективни болести се ставени на комбинирана терапија со лековите хидроклор и азитромицин, познат како сумамед, што веќе се покажа ефикасен во повеќе земји. Оваа терапија не се дава на сите пациенти, потребно е претходно да се направи кардиолошка анализа (ЕКГ). Значи ако има и најмала промена во ЕКГ-то