притисни ентер »

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS
Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе успеал да испорача милион телефони со сопствениот оперативен систем, кој, барем во Кина, ја носи ознаката HongMeng. Сепак, како што пренесува Rosenblatt Securities, не е сосема јасно дали станува збор за телефони кои ги напуштиле складиштата, за тест примероци или за уреди кои се всушност подготвени за испорака до корисниците. Извештајот

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei ќе го одложи за три месеци пласирањето на својот смартфон Mate X. Тоа е уште еден проблем за компанијата, која во мај беше погодена од американските санкции, пренесува „Ројтерс“. Mate X, конкурент на Galaxy Fold на Samsung Electronics, се очекува да биде пуштен глобално во септември, коментира Винсент Пан, шеф за корпоративни комуникации на

Huawei со моќен одговор на нападите од САД

Huawei со моќен одговор на нападите од САД

Компанијата Huawei веќе интензивно работи на тестирање на својот нов оперативен систем HongMeng заедно со интернетн гигантите и домашните производители на телефони. Најголемите кинески компании активно работат со Huawei со цел да го унапредат софтверот на највисоко можно ниво. Самиот овој оперативен систем е одговор на сите обвинувања на САД, бидејќи

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei го одложи пуштањето на Mate X за три месеци

Huawei ќе го одложи за три месеци пласирањето на својот смартфон Mate X. Тоа е уште еден проблем за компанијата, која во мај беше погодена од американските санкции, пренесува „Ројтерс“. Mate X, конкурент на Galaxy Fold на Samsung Electronics, се очекува да биде пуштен глобално во септември, коментира Винсент Пан, шеф за корпоративни комуникации на

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе испорачал милиони смартфони со сопствениот HongMeng OS

Huawei веќе успеал да испорача милион телефони со сопствениот оперативен систем, кој, барем во Кина, ја носи ознаката HongMeng. Сепак, како што пренесува Rosenblatt Securities, не е сосема јасно дали станува збор за телефони кои ги напуштиле складиштата, за тест примероци или за уреди кои се всушност подготвени за испорака до корисниците. Извештајот

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei веќе испорачала 1 милион парчиња смартфони со сопствениот оперативен систем HongMeng, покажуваат податоците на компанијата Rosenblatt Securities. Уредите се за тестирање и, според информациите, оперативниот систем е компатибилен со сите апликации на Android и вклучува подобрени функции за приватност. „China Daily“ цитира зборови на раководителот

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Поради битката на Huawei со САД, како што пишуваат кинеските медиуми, сега овој технолошки гигант соработува со локални провајдери на изработката на нивниот нов оперативен систем. Доколку ова е вистина, Google и нивниот Android ќе бидат во навистина незгодна ситуација. Наводно, Huawei интензивно го тестира сопственииот оперативен систем HongMeng со

Huawei има испорачано 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei има испорачано 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei веќе испорачала 1 милион парчиња смартфони со сопствениот оперативен систем HongMeng, покажуваат податоците на компанијата Rosenblatt Securities. Уредите се за тестирање и, според информациите, оперативниот систем е компатибилен со сите апликации на Android и вклучува подобрени функции за приватност. „China Daily“ цитира зборови на раководителот

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei испорачала 1 милион уреди со оперативниот систем HongMeng

Huawei веќе испорачала 1 милион парчиња смартфони со сопствениот оперативен систем HongMeng, покажуваат податоците на компанијата Rosenblatt Securities. Уредите се за тестирање и, според информациите, оперативниот систем е компатибилен со сите апликации на Android и вклучува подобрени функции за приватност. „China Daily“ цитира зборови на раководителот

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Новиот оперативен систем на Huawei ќе биде 60% побрз од Android

Поради битката на Huawei со САД, како што пишуваат кинеските медиуми, сега овој технолошки гигант соработува со локални провајдери на изработката на нивниот нов оперативен систем. Доколку ова е вистина, Google и нивниот Android ќе бидат во навистина незгодна ситуација. Наводно, Huawei интензивно го тестира сопственииот оперативен систем HongMeng со