притисни ентер »

Грција: 2.500 деца мигранти без родители

Грција: 2.500 деца мигранти без родители

Околу 2 500 малолетни мигранти кои немаат родител или старател се наоѓаат во Грција. Тоа е две третини од вкупниот број мигранти во земјата. Невладината организација „Метадраси“ предупреди дека овие деца мигранти не ги користат сместувачките капацитети за мигранти и дека се наоѓаат во опасна ситуација. „Според податоците на Националниот центар за општествена

Во Грција има 2 500 деца-мигранти без родители

Во Грција има 2 500 деца-мигранти без родители

Околу 2 500 малолетни мигранти кои немаат родител или возрасен пратител се наоѓаат во Грција. Тоа е две третини од вкупниот број мигранти во земјата. Невладината организација „Метадраси“ предупреди дека овие деца-мигранти не ги користат сместувачките капацитети за мигранти и дека се наоѓаат во опасна ситуација. „Според податоците на Националниот центар

Во Грција има 2 500 деца-мигранти без родители

Во Грција има 2 500 деца-мигранти без родители

Околу 2 500 малолетни мигранти кои немаат родител или возрасен пратител се наоѓаат во Грција. Тоа е две третини од вкупниот број мигранти во земјата. Невладината организација „Метадраси“ предупреди дека овие деца-мигранти не ги користат сместувачките капацитети за мигранти и дека се наоѓаат во опасна ситуација. „Според податоците на Националниот центар