притисни ентер »

5 намирници кои можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува
5 намирници кои можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

5 намирници кои можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

Витаминот Е е витамин растворлив во масти кој се наоѓа во многу намирници, масти и масла. Исто така е и антиоксидант, супстанца која може да спречи оштетување на клетките и овозможува заштита од сериозни болести како срцеви заболувања и рак. Телото не може да го произведе витаминот Е, па затоа е неопходно истиот да се надоместува преку исхрана. Во

Овие намирници можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

Овие намирници можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

Витаминот Е е витамин растворлив во масти кој се наоѓа во многу намирници, масти и масла. Исто така е и антиоксидант, супстанца која може да спречи оштетување на клетките и овозможува заштита од сериозни болести како срцеви заболувања и рак. Телото не може да го произведе витаминот Е, па затоа е неопходно истиот да се надоместува преку исхрана. Во

Овие намирници можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

Овие намирници можат да го надоместат витаминот кој телото не го произведува

Витаминот Е е витамин растворлив во масти кој се наоѓа во многу намирници, масти и масла. Исто така е и антиоксидант, супстанца која може да спречи оштетување на клетките и овозможува заштита од сериозни болести како срцеви заболувања и рак. Телото не може да го произведе витаминот Е, па затоа е неопходно истиот да се надоместува преку исхрана. Во

Телото не го произведува овој витамин: Oва се 5 намирници кои морате да ги внесете во исхраната за да го надополните

Телото не го произведува овој витамин: Oва се 5 намирници кои морате да ги внесете во исхраната за да го надополните

Витамин Е е јак антиоксиданс и хранлива материја растворлива во мастите, што значи дека му е потребна маст за да се апсорбира. Генерално функционира како антиоксидант или користен молекул кој се бори против слободните радикали. Го поврзуваме со заштитата на кожата од оштетување од сонце и одржавање на колагенот, но овој нутриент е исто така, вклучен