притисни ентер »

Нова велосипедска патека на булеварот „Видое Смилевски Бато" во Ново Лисиче
Нова велосипедска патека на булеварот „Видое Смилевски Бато" во Ново Лисиче

Нова велосипедска патека на булеварот „Видое Смилевски Бато" во Ново Лисиче

Почна реконструкцијата на тротоарот од бул. Видое Смилевски Бато каде од двете страни ќе има нови велосипедски и пешачки патеки, како и ново зеленило. За потсетување, минатата година, на овој булевар во рекородно време беше реконструиран коловозот на потегот од крстосницата со булеварот Србија до улицата Февруарски поход.

Реконструкција на вело патека во Ново Лисиче на булеварот Видое Симилевски Бато

Реконструкција на вело патека во Ново Лисиче на булеварот Видое Симилевски Бато

Населбата Ново Лисиче, во општина Аеродром ќе добие нова вело и пешачка патека за непречено движење на велосипедистите и пешачите, но и за нивна поголема безбедност. Како што информираат од Град Скопје од двете страни на булеварот Видое Смилевски Бато започната е реконструкција за нови велосипедски и пешачки патеки, како и ново зелениило.

Нова велосипедска патека на булеварот „Видео Смилевски Бато" во Ново Лисиче

Нова велосипедска патека на булеварот „Видео Смилевски Бато" во Ново Лисиче

Почна реконструкцијата на тротоарот од бул. Видое Смилевски Бато каде од двете страни ќе има нови велосипедски и пешачки патеки, како и ново зеленило. За потсетување, минатата година, на овој булевар во рекородно време беше реконструиран коловозот на потегот од крстосницата со булеварот Србија до улицата Февруарски поход.