притисни ентер »

Ветуваа изградба на вториот дел од жичарата на Водно, но проектот чмае во фиоки
Ветуваа изградба на вториот дел од жичарата на Водно, но проектот чмае во фиоки

Ветуваа изградба на вториот дел од жичарата на Водно, но проектот чмае во фиоки

Жичарата од Средно Водно до врвот е полн погодок. Но, зошто не започнува градбата на делот од подножјето до веќе постојната жичара? Тоа и беше ветено на скопјани. Сепак, на просторот околу Институтот за белодробни заболувања во Козле сликата со години е веќе иста – нема ни трага од некакви градежни активности кои би асоцирале дека тука се спроведуваат