притисни ентер »

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте ни свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите
Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте ни свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте ни свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Сите ги фрламе дршките и листовите од јагодите, а тука правиме голема грешка. Ако ги исушите и од нив направите чај, ќе добиете многу моќен и здрав напиток кој позитивно влијае на целиот организам. Дршките и листовите од јагода содржат повеќе витамин Ц отколку плодовите, а ги содржат истите микроелементи како овошјето. За што сè е добар овој чај? Чајот

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Сите ги фрламе дршките и листовите од јагодите, а тука правиме голема грешка. Ако ги исушите и од нив направите чај, ќе добиете многу моќен и здрав напиток кој позитивно влијае на целиот организам. Дршките и листовите од јагода содржат повеќе витамин Ц отколку плодовите, а ги содржат истите микроелементи како овошјето. За што сè е добар овој чај? Чајот

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте ни свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте ни свесни колку се добри за здравјето: Еве како да ги искористите

Сите ги фрламе дршките и листовите од јагодите, а тука правиме голема грешка. Ако ги исушите и од нив направите чај, ќе добиете многу моќен и здрав напиток кој позитивно влијае на целиот организам. Дршките и листовите од јагода содржат повеќе витамин Ц отколку плодовите, а ги содржат истите микроелементи како овошјето. За што сè е добар овој чај? Чајот

Никогаш не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте свесни колку се добри за здравјето

Никогаш не ги фрлајте дршките од јагодите, не сте свесни колку се добри за здравјето

Сите ги фрламе дршката и лисјата од јагодите и правиме голема грешка. Ако ги исушите и од нив направите чај, ќе добиете многу моќен и здрав напиток кој позитивно влијае на целиот организам. Дршката и лисјата на јагода имаат повеќе витамин Ц отколку плодот од јагодата, и ги содржат истите микроелементи како и овошјето. За што е добар овој чај? Чаевите

Чај од лист од смоква против дијабетес и срцеви заболувања

Чај од лист од смоква против дијабетес и срцеви заболувања

Листот од смоква има антиканцерогени и антидијабетични својства, благодарение на што може да се користи за регулирање на нивото на инсулин и холестерол во крвта и да помогне во спречување на дијабетес и намалување на инсулинската резистенција. На луѓето кои веќе имаат дијабетес им се препорачува да пијат чај од лист од смоква, бидејќи некои научници