притисни ентер »

Тајна чувана со децении: Пред слетувањето на Месечината се случила ужасна несреќа
Тајна чувана со децении: Пред слетувањето на Месечината се случила ужасна несреќа

Тајна чувана со децении: Пред слетувањето на Месечината се случила ужасна несреќа

На 20-ти јули 1969-та година американската вселенска агенција „НАСА“ успешно ја заврши својата мисија „Аполо 11“, а Нил Армстронг стана првиот човек кој стапна на Месечината. Милиони луѓе ширум светот го гледаа неверојатниот подвиг и „малиот чекор за човекот, но огромен за човештвото“. Меѓутоа, поранешниот шеф на „Аполо“, инженерот Кристофер Крафт,

Слетување на Месечината: Што беше мисијата „Аполо 11“ во 1969 година?

Слетување на Месечината: Што беше мисијата „Аполо 11“ во 1969 година?

Поминаа речиси 50 години откако САД станаа првата земја што испрати луѓе на Месечината. Мисијата „Аполо 11“ беше огромен момент во американската и светската историја, но што точно се случи и зошто е важно? Зошто САД сакале да одат на Месечината? По лансирањето на првиот советски сателит „Спутник“ во 1957 година, почнала вселенската трка помеѓу САД

Додека цел свет го славел Нил Армстронг минувал низ агонија

Додека цел свет го славел Нил Армстронг минувал низ агонија

Можеби слетувањето на Месечината претставувало „мал чекор за човекот“, но за астронаутот кој ја изговорил таа раченица, Нил Армстронг, враќањето дома бил огромен терет и му донел многу маки за кои до тогаш, тој не ни размислувал. Нил Армстронг избегнувал да се појавува во јавноста, поради целиот тој терет кој доаѓал со славата, пишува во новата книга

Додека цел свет го славел, Нил Армстронг бил во агонија

Додека цел свет го славел, Нил Армстронг бил во агонија

Можеби слетувањето на Месечината претставувало „мал чекор за човекот“, но за астронаутот кој ја изговорил таа раченица, Нил Армстронг, враќањето дома бил огромен товар и му донел многу маки за кои до тогаш не ни размислувал. Нил Армстронг избегнувал да се појавува во јавноста, поради целиот товарот што доаѓал со славата, пишува во новата книга која

Која е темната страна на слетувањето на Месечината?

Која е темната страна на слетувањето на Месечината?

Можеби слетувањето на Месечината беше „мал чекор за човекот“, но за астронаутот кој ја изговори оваа позната реченица враќањето дома било огромен товар и му донело маки за кои не размислил претходно. Нил Армстронг избегнуваше појавување во јавноста и се што доаѓа со славата, а детали од неговиот живот открива новата книга на неговиот син Марк. Тој

Која е темната страна на слетувањето на Месечината?

Која е темната страна на слетувањето на Месечината?

Можеби слетувањето на Месечината беше „мал чекор за човекот“, но за астронаутот кој ја изговори оваа позната реченица враќањето дома било огромен товар и му донело маки за кои не размислил претходно. Нил Армстронг избегнуваше појавување во јавноста и се што доаѓа со славата, а детали од неговиот живот открива новата книга на неговиот син Марк. Тој

Мрачната страна на слетувањето на Месечината: На сите астронаути им донесе слава, но Армстронг минувал низ агонија

Мрачната страна на слетувањето на Месечината: На сите астронаути им донесе слава, но Армстронг минувал низ агонија

Можеби слетувањето на Месечината беше „мал човек за човекот“, но за астронаутот кој ја изговори оваа позната реченица враќањето дома било огромен товар и му донело маки за кои не размислил претходно. Нил Армстронг избегнуваше појавување во јавноста и се што доаѓа со славата, а детали од неговиот живот открива новата книга на неговиот син Марк. Тој

Видео - фото: Првиот човек кој зачекори на Месечината Нил Армстронг живеел во страв!!

Видео - фото: Првиот човек кој зачекори на Месечината Нил Армстронг живеел во страв!!

Зошто човекот кој кога зачекори на Месечината ја изговори славната реченица „Ова е мал чекор за човекот , но голем за човештвото“ избегнувал да се појавува во јавноста и да ја живее славата што ја заслужува, открива новата книга посветена на мистериозниот астронаут. Синот на Нил, Марк Армстронг вели дека неговиот татко дневно добивал по неколку илјади

„Испливаа“ непознати детали за првиот човек на Месечината

„Испливаа“ непознати детали за првиот човек на Месечината

Зошто човекот кој стапнал на Месечината кој ја изговорил сега познатата реченица „Ова е мал чекор за човекот, но голем за човештвото“ избегнувал појавување во јавноста и се она што го подразбира теретот на популарноста – открива новата книга посветена на мистериозниот американски астронаут. Армстронг видел вонземјани? loading... Марк, синот на Нил

Сите се враќаат на Месечината. Зошто?

Сите се враќаат на Месечината. Зошто?

В понеделник, 15 јули, инженерите во индискиот национален вселенски аеродром во Шрихарикота ќе ја испрати својата сонда „Шандрајан-2“ во орбитата околу Земјата. Станува збор за најамбициозната вселенска мисија за оваа нација. Неколку дена вселенското летало од четири тона ќе маневрира над нашата планета пред да замине на Месечината. Поминаа точно 50