притисни ентер »

Во кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно, покажа извештајот за АКМИС-системот

Во кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно, покажа извештајот за АКМИС-системот

Предмети во кривичниот и во Врховниот суд се прерапсределувале рачно, кај точно определени судии, покажува извештајот за функционирањето на АКМИС-системот што го подготви работна група на Министерството за правда, а кој до денеска беше класифициран документ. Во извештајот се наведува дека во кривичниот суд грубо била повредена процедурата за донесување

Извештај за АКМИС: Во Кривичен се криеле 860 предмети

Извештај за АКМИС: Во Кривичен се криеле 860 предмети

Министерството за правда денеска  го објави Извештајот за тоа како трите најголеми судови во Македонија ги распределувале судските предмети. Генерален заклучок на Комисијата што ја формираше министерството е дека Основниот суд Скопје 1 и Врховниот суд спротивно на законот, наместо компјутерски, судските предмети ги делеле на рака. Иако во Извештајот

Во кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно, покажа извештајот за АКМИС-системот

Во кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно, покажа извештајот за АКМИС-системот

Предмети во кривичниот и во Врховниот суд се прерапсределувале рачно, кај точно определени судии, покажува извештајот за функционирањето на АКМИС-системот што го подготви работна група на Министерството за правда, а кој до денеска беше класифициран документ, објави Макфакс . Во извештајот се наведува дека во кривичниот суд грубо била повредена процедурата

Извештајот за АКМИС-системот покажува дека во Кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно

Извештајот за АКМИС-системот покажува дека во Кривичниот и во Врховниот суд предметите се местеле рачно

Предмети во кривичниот и во Врховниот суд се прерапсределувале рачно, кај точно определени судии, покажува извештајот за функционирањето на АКМИС-системот што го подготви работна група на Министерството за правда, а кој до денеска беше класифициран документ. Во извештајот се наведува дека во кривичниот суд грубо била повредена процедурата за донесување