притисни ентер »

Фајнанс Тинк: Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 126 денари на ден
Фајнанс Тинк: Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 126 денари на ден

Фајнанс Тинк: Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 126 денари на ден

Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство. Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно

Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно

Embedded video for Корона кризата ја зголеми сиромаштијата - нови 100.000 лица ќе живеат со 126 денари дневно Нови 100.000 лица ќе западнат во сиромаштија и ќе живеат со помалку од 126 денари на ден како  последица на ковид криза. Стапката на апсолутна сиромаштија ќе се зголеми за високи 5,2 процентни поени, што значи вкупно 475 илјади лица ќе крпат

Ковид-19 во сиромаштија втурна нови 25.000 лица

Ковид-19 во сиромаштија втурна нови 25.000 лица

Нови 100 илјади лица во земјава ќе живеат со помалку од 130 денари на ден, покажува истражувањето на институтот Фајненс Тинк. Според нив кризата најмногу удрила по младите лица и невработените. Бараат олеснетите услови за добивање гарантирана минимална помош да продолжат и наредната година. „Со оваа мерка има потенцијал да извлече 24 илјади лица од

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата

Поради ковид кризата нови 100.000 граѓани ќе живеат со 126 денари дневно

Поради ковид кризата нови 100.000 граѓани ќе живеат со 126 денари дневно

Кризата предизвикана од ковид-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални трансфери или дознаки од странство покажала анализата на истражување спроведено од FINANCE THINK – Институтот за економско истражување и политики – Скопје. Анализата