притисни ентер »

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата
Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Бугарскиот премиер во заминување Кирил Петков ја обвини Русија и мафијата во неговата земја за падот на владата. Петков, кој ја презеде премиерската функција пред шест месеци, се обрати до јавноста откако бугарскиот парламент вчера и изгласа недоверба на Владата. На гласање за недоверба, 123 пратеници гласаа против владата, од кои 239. var ai_block_div

Блокирана работата на бугарскиот Парламент, неколку партии бараат комисиска седница за С. Македонија

Блокирана работата на бугарскиот Парламент, неколку партии бараат комисиска седница за С. Македонија

Втор ден по ред е блокирана работата на бугарското Собрание. Причината е што ГЕРБ, ДПС, „Има таков народ“ и „Преродба“ не влегуваат во салата, па Парламентот нема кворум за работа. „Очигледно е важно да се изгласа недоверба на Владата, но не и Народното собрание да продолжи со нормалниот тек на работа“, изјави потпретседателот Мирослав Иванов. Вчера

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Бугарскиот премиер во заминување Кирил Петков ја обвини Русија и мафијата во неговата земја за падот на владата. Петков, кој ја презеде премиерската функција пред шест месеци, се обрати до јавноста откако бугарскиот парламент вчера и изгласа недоверба на Владата. На гласање за недоверба, 123 пратеници гласаа против владата, од кои 239. Тој ја критикуваше

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Бугарскиот премиер во заминување Кирил Петков ја обвини Русија и мафијата во неговата земја за падот на владата. Петков, кој ја презеде премиерската функција пред шест месеци, се обрати до јавноста откако бугарскиот парламент вчера и изгласа недоверба на Владата. На гласање за недоверба, 123 пратеници гласаа против владата, од кои 239. Тој ја критикуваше

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Петков ги обвини Русите и мафијата за падот на владата

Бугарскиот премиер во заминување Кирил Петков ја обвини Русија и мафијата во неговата земја за падот на владата. Петков, кој ја презеде премиерската функција пред шест месеци, се обрати до јавноста откако бугарскиот парламент вчера и изгласа недоверба на Владата. На гласање за недоверба, 123 пратеници гласаа против владата, од кои 239. Тој ја критикуваше

Неколку бугарски опозициски и досегашни владејачки партии бараат комисиска седница за Северна Македонија

Неколку бугарски опозициски и досегашни владејачки партии бараат комисиска седница за Северна Македонија

Демократска Бугарија (ДБ), ДПС, БСП, ГЕРБ и „Промените продолжуваат“ (ПП) бараат и инсистираат темата Република Северна Македонија денеска да помине на парламентарната комисија за надворешни работи на бугарското Народно собрание, изјави потпретседателот на Народното собрание и пратеник од партијата „Препород“, Цончо Ганев. Eдна од партиите бара до

НЕКОЛКУ БУГАРСКИ ПАРТИИ БАРААТ СЕДНИЦА ЗА МАКЕДОНИЈА Една од нив предлага тргање на ветото до пладне

НЕКОЛКУ БУГАРСКИ ПАРТИИ БАРААТ СЕДНИЦА ЗА МАКЕДОНИЈА Една од нив предлага тргање на ветото до пладне

Демократска Бугарија (ДБ), ДПС, БСП, ГЕРБ и „Промените продолжуваат“ (ПП) бараат и инсистираат темата Република Северна Македонија денеска да помине на парламентарната комисија за надворешни работи на бугарското Народно собрание, изјави потпретседателот на Народното собрание и пратеник од партијата „Препород“, Цончо Ганев. Како што јави дописникот

Неколку бугарски опозициски и досегашни владејачки партии бараат комисиска седница за Северна Македонија

Неколку бугарски опозициски и досегашни владејачки партии бараат комисиска седница за Северна Македонија

Неколку бугарски опозициски и досегашни владејачки партии бараат комисиска седница за Северна Македонија Демократска Бугарија (ДБ), ДПС, БСП, ГЕРБ и „Промените продолжуваат“ (ПП) бараат и инсистираат темата Република Северна Македонија денеска да помине на парламентарната комисија за надворешни работи на бугарското Народно собрание, изјави потпретседателот

Петков обвини: Русите и мафијата се одговорни за падот на Владата

Петков обвини: Русите и мафијата се одговорни за падот на Владата

Бугарскиот премиер во заминување Кирил Петков ја обвини Русија и мафијата во неговата земја за падот на владата. Петков, кој ја презеде премиерската функција пред шест месеци, се обрати до јавноста откако бугарскиот парламент вчера и изгласа недоверба на Владата. На гласање за недоверба, 123 пратеници гласаа против владата, од кои 239. Тој ја критикуваше

Втор ден без кворум во бугарското Национално собрание, седницата пропадна

Втор ден без кворум во бугарското Национално собрание, седницата пропадна

Втор ден по ред без кворум на редовната седница на бугарското Народно собрание. Беше направен втор обид за пријавување, но повторно не беше постигнат кворум, а состанокот пропадна. Пратеничките групи на ГЕРБ, „Има таков народ“, „Вазраждане“ и МРФ повторно не влегоа во салата. Првата точка на дневниот ред на пратениците беше гласање за нов претседател