притисни ентер »

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза
Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од подлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат прецизни

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од подлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат прецизни

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од подлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат прецизни

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од подлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат прецизни

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од подлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат прецизни

Револуционерен потфат: тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: тестирана најпрецизната роботска протеза

Вестите на интернет страницата Centar.mk може да се користат исклучиво за лично информирање. Забрането е превземање без писмена дозвола на редакцијата. Забрането е секакво ре-емитување на текстовите, фотографиите и видеата објавени на оваа страница без посебна писмена дозвола добиена по електронска пошта од [email protected] Со праќањето на mail до

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Револуционерен потфат: Тестирана најпрецизната роботска протеза

Пациентка од Шведска со со ампутирана рака, стана прв човек што успешно ја контролира новата, најпрецизна роботска протеза досега. Со овој револуционерен потфат, титаниумски импланти се поврзани со две коски од надлактицата на пациентката, од каде што електроди се поврзани со нервите и мускулите кои испраќаат сигнал до роботската рака и овозможуваат