притисни ентер »

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот
Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Откритие во Баварија: Пронајден скелет на најдревниот

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12

НЕВЕРОЈАТНА СЛИЧНОСТ СО ЛУЃЕТО: Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

НЕВЕРОЈАТНА СЛИЧНОСТ СО ЛУЃЕТО: Откриен нов предок на човекот од пред 12 милиони години

Најновото откритие значи дека човеколиките мајмуни оделе на две нозе уште пред 12 милиони години, а досега најстарите докази за тоа беа пронајдени на грчкиот остров Крит и во Кенија, стари шест милиони години. Во гермнаската покраина Баварија научниците нашле остатоци стари речиси 12 милиони години од непознат предок на човекот, кој го нарекле Данувиус

Ова го менува нашето гледање за раната еволуција: Пронајден најстариот примерок од исправениот мајмун

Ова го менува нашето гледање за раната еволуција: Пронајден најстариот примерок од исправениот мајмун

Остатоците на костур од древен мајмун, најдени во баварска глинена јама, наведуваат на заклучок дека претците на денешните луѓе почнале да стојат исправени милиони години порано од тоа што се мислело, навеле научниците. Меѓународен тим од научници навел дека дел од фосилизираниот костур од машкиот примат, кој пред речиси 12 милиони години живее во

"Ова го менува нашето гледање за раната еволуција": Пронајден најстариот примерок од исправениот мајмун

"Ова го менува нашето гледање за раната еволуција": Пронајден најстариот примерок од исправениот мајмун

Остатоците на костур од древен мајмун, најдени во баварска глинена јама, наведуваат на заклучок дека претците на денешните луѓе почнале да стојат исправени милиони години порано од тоа што се мислело, навеле научниците. Меѓународен тим од научници навел дека дел од фосилизираниот костур од машкиот примат, кој пред речиси 12 милиони години живее во

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Остатоци од скелет на древен мајмун покажуваат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега посочуваа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак кој живеел пред

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите, пренесува МИА . Коските биле

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Пронајден скелет на најдревниот исправен мајмун

Остатоци од скелет на древен мајмун говорат дека предците на денешните луѓе почнале да стојат исправено милиони години порано отколку што досега говореа тезите. Коските биле најдени во глинена јама во германската покраина Баварија. Меѓународниот тим научници наведува дека дел од фосилизираниот скелет му припаѓа на примат мажјак, кој живеел пред 12