притисни ентер »

Помагатели им пружаат нега на лицата со попреченост без ограничување на возраста
Помагатели им пружаат нега на лицата со попреченост без ограничување на возраста

Помагатели им пружаат нега на лицата со попреченост без ограничување на возраста

Тања Младеновска е еден од помагателите вклучени во овој проект. Таа им пружа услуги на седумгодишно дете болно од церебрална парализа, но и на педесетгодишна жена со мултиплекс склероза, која веќе шест години е во количка, но за неа вели дека е трудољубива, интелигентна и пред сè храбра. Таа во нивните домови престојува по три часа, што значи вкупно