притисни ентер »

Три години по неуспешниот обид за државен удар, за „ѓуленистите“ нема иднина во Турција
Три години по неуспешниот обид за државен удар, за „ѓуленистите“ нема иднина во Турција

Три години по неуспешниот обид за државен удар, за „ѓуленистите“ нема иднина во Турција

Пред три години, Елиф работи како учителка во средно училиште во Југоисточна Турција. Денес таа се уште работи во училиштето, но дозволено и е само да готви и чисти. Елиф е само една од сите 33.000 наставници во Турција, отпуштени под сомневање за врски со имамот Фетхулах Ѓулен, обвинет за обид да ја собори владата во јули 2016 година. Елиф вели дека

Три години по неуспешниот обид за државен удар, за „ѓуленистите“ нема иднина

Три години по неуспешниот обид за државен удар, за „ѓуленистите“ нема иднина

Пред три години, Елиф работи како учителка во средно училиште во Југоисточна Турција. Денес таа се уште работи во училиштето, но дозволено и е само да готви и чисти. Елиф е само една од сите 33.000 наставници во Турција, отпуштени под сомневање за врски со имамот Фетхулах Ѓулен, обвинет за обид да ја собори владата во јули 2016 година. Елиф вели дека