притисни ентер »

Маричиќ повика процесот за измени на Изборниот законик да се отвори што побрзо
Маричиќ повика процесот за измени на Изборниот законик да се отвори што побрзо

Маричиќ повика процесот за измени на Изборниот законик да се отвори што побрзо

Mинистерот за правда Бојан Маричиќ на денешната прес-конференција изјави дека има уште многу прашања кои што се отворени во однос на измените на Изборниот законик. Според него, процесот треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од страна на сите политички партии. „Кога го заклучивме процесот на преговори пред локалните

Маричиќ: Изборниот законик не се менува со еден потег, потребен е консензус

Маричиќ: Изборниот законик не се менува со еден потег, потребен е консензус

Има уште многу прашања коишто се отворени во однос на измените на Изборниот законик и тој процес треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од сите политички партии во тој процес, изјави на денешната прес-конференција министерот за правда Бојан Маричиќ. Маричиќ посочи дека минатата година на двапати имаше измени

Маричиќ: Изборниот законик треба да се отвори што побрзо

Маричиќ: Изборниот законик треба да се отвори што побрзо

Има уште многу прашања коишто се отворени во однос на измените на Изборниот законик и тој процес треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од сите политички партии во тој процес, изјави на денешната прес-конференција министерот за правда Бојан Маричиќ. Маричиќ посочи дека м инатата година на двапати имаше измени

Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо, порача Маричиќ

Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо, порача Маричиќ

Има уште многу прашања коишто се отворени во однос на измените на Изборниот законик и тој процес треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од сите политички партии во тој процес, изјави на денешната прес-конференција министерот за правда Бојан Маричиќ. Маричиќ посочи дека м инатата година на двапати имаше измени

Малите партии ја условуваат Владата – една изборна единица или предвремени избори

Малите партии ја условуваат Владата – една изборна единица или предвремени избори

Пратениците на петте помали партии од владината коалиција ја условуваат нивната поддршка за новата влада. Бараат измени н а ИЗ или поточно една изборна единица и тоа да се реализира за три месеци. Лидерот на ДС, Павле Трајанов, смета дека СДСМ ја поддржува идејата за една изборна единица и очекува нивното барање да го поддржат некои од независните

Изборниот законик не е тема со еден потег или со какви било условувања да се реши, вели Маричиќ

Изборниот законик не е тема со еден потег или со какви било условувања да се реши, вели Маричиќ

Оваа година може да се донесат измени или сосема нов Изборен законик, вели министерот за правда Бојан Маричиќ, додавајќи дека треба да се има добра волја од страна на помалите пратии да се разговара и да се дефинираат со компромис. „Изборниот законик не е тема на која можеме лесно со еден потег или какви било условувања да најдеме решенија. Мислам

Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо, порача Маричиќ

Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо, порача Маричиќ

Има уште многу прашања коишто се отворени во однос на измените на Изборниот законик и тој процес треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од сите политички партии во тој процес, изјави на денешната прес-конференција министерот за правда Бојан Маричиќ. Маричиќ посочи дека минатата година на двапати имаше измени

Маричиќ: Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо

Маричиќ: Процесот на измени на Изборниот законик треба да се отвори што побрзо

LinkSense.mk Има уште многу прашања коишто се отворени во однос на измените на Изборниот законик и тој процес треба да се отвори што побрзо, за да се даде шанса да се изнесат сите аргументи од сите политички партии во тој процес, изјави на денешната прес-конференција министерот за правда Бојан Маричиќ. Маричиќ посочи дека м инатата година на двапати