притисни ентер »

Можат ли владите да ги протераат мразачите
Можат ли владите да ги протераат мразачите

Можат ли владите да ги протераат мразачите

Во Македонија по падот на груевизмот секој обид да се спроведува цврстата определба за изградба на демократско општество наидува на силни отпори и попречувања. За жал, не само од опозицијата која уште не ги признава злоделата на 11 годишно неконтролирано владеење, туку и од отпорите и нерешителноста во власта. За протерување на национализмот и шовинизмот

Можат ли владите да ги протераат мразачите

Можат ли владите да ги протераат мразачите

Ако на Америка по падот на Трамп и требаат осум години да го протера трампизмот, кај нас по падот на ерата на груевизмот ќе ни требаат најмалку 20 години да се протераат сеачите на омраза и на делби. „Во ерата по Трамп, владите насекаде треба да ги протераат мразачите“. Ова не се зборови на некој тазе испилен самонаречен демократ, или популистичка