притисни ентер »

Маричиќ: Очекувам да се стави крај на случаите како „Јавна соба“
Маричиќ: Очекувам да се стави крај на случаите како „Јавна соба“

Маричиќ: Очекувам да се стави крај на случаите како „Јавна соба“

Фото: meta.mk Предложени се измени на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета, според кои новинарите ќе плаќаат максимални 400 евра отштета за клевета и навреда по изгубен судски спор, за разлика од досегашното решение, каде оваа сума изнесуваше 2 000 евра, информира министерот за правда, Бојан Маричиќ. – За уредниците, надоместокот на

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Владата на денешната редовна 92. седница го утврди текстот на Предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување на кривични

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Владата на денешната редовна 92. седница го утврди текстот на Предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување на кривични

ДЕМНЕЊЕ НА ИНТЕРНЕТ СТАНУВА КРИВИЧНО ДЕЛО, измените на кривичниот законик поминаа на Влада

ДЕМНЕЊЕ НА ИНТЕРНЕТ СТАНУВА КРИВИЧНО ДЕЛО, измените на кривичниот законик поминаа на Влада

Министерот за правда Бојан Маричиќ на денешната прес-конференција објави дека во Владата поминале измените на Кривичниот законик, со кои заштитата на медиумските работници и жените се издигнува на многу повисоко ниво. Според министерот, овие измени ќе придонесат за намалување на случаите за напади и закани кон новинари. „Во иднина нападот врз медиумските

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Владата на денешната редовна 92. седница го утврди текстот на Предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување на кривични

Напад на новинар да се третира како напад на службено лице, а новинарите да плаќаат до 400 евра казна за клевета или навреда... Законски измени поминати на Влада

Напад на новинар да се третира како напад на службено лице, а новинарите да плаќаат до 400 евра казна за клевета или навреда... Законски измени поминати на Влада

На вчерашната седница Владата го утврдила текстот на предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување кривични санкции,

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење"

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење"

Владата на денешната редовна 92. седница го утврди текстот на Предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување на кривични

„Демнење“ станува кривично дело, се намалуваат казните за клевета за новинарите

„Демнење“ станува кривично дело, се намалуваат казните за клевета за новинарите

Со измените и дополнувањата во Кривичниот законик усвоени на вчерашната владина седница се предвидува ново кривично дело „демнење“ за да се обезбеди заштита на жените од сексуално и секакво друго вознемирување преку каналите за комуникација вклучувајќи и преку интернет. Со измените и дополнувањата во Кривичниот законик усвоени на вчерашната владина

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Утврдени измените на Кривичниот законик, се воведува кривично дело „демнење“

Владата на денешната редовна 92. седница го утврди текстот на Предлог-законот за исплата на паричен надоместок на жртви од кривични дела, како и измените и дополнувањата на Законот за заштита на физичките лица во врска со обработката на личните податоци заради цели на спречување, истрага, откривање или гонење на кривични дела или за извршување на кривични