притисни ентер »

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. – Знам дека Иран има многу проблеми и дека им се урива економијата

Трамп очекува Иран да одговори на загриженоста на САД за безбедноста

Трамп очекува Иран да одговори на загриженоста на САД за безбедноста

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави денеска дека очекува повик од иранските власти во иднина со понуда за ублажување на загриженоста на Вашингтон за безбедноста. Тој говорејќи на прес конференција за време на НАТО самитот во Брисел порача дека Техеран ги третира САД сега со поголема почит отколку во минатото. „Јас знам дека тие имаат многу

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. – Знам дека Иран има многу проблеми и дека им се урива економијата

Трамп: Еден ден и со Иран ќе се договориме

Трамп: Еден ден и со Иран ќе се договориме

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. – Знам дека Иран има многу проблеми и дека им се урива економијата

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Државниот секретар на САД, Мајк Помпео денеска ги повика американските сојузници да помогнат Иран да биде ставен под економски притисок и го обвини Техеран дека продолжува да продава оружје на Блискиот Исток и покрај резолуциите на Обединети нации. – Треба да го прекинеме целото финансирање, што режимот го користи, за да финансира тероризам и посредува

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. –

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. – Знам дека Иран има многу проблеми и дека им се урива економијата

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Државниот секретар на САД, Мајк Помпео денеска ги повика американските сојузници да помогнат Иран да биде ставен под економски притисок и го обвини Техеран дека продолжува да продава оружје на Блискиот Исток и покрај резолуциите на Обединети нации. – Треба да го прекинеме целото финансирање, што режимот го користи, за да финансира тероризам и посредува

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Помпео побара сојузниците на САД да го прекинат финансирањето на Иран

Државниот секретар на САД, Мајк Помпео денеска ги повика американските сојузници да помогнат Иран да биде ставен под економски притисок и го обвини Техеран дека продолжува да продава оружје на Блискиот Исток и покрај резолуциите на Обединети нации. – Треба да го прекинеме целото финансирање, што режимот го користи, за да финансира тероризам и посредува

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Трамп: Еден ден Иран ќе ме повика за да се договориме

Брисел, 12 јули 2018 (МИА) - Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека еден ден ќе попуштат тензиите во односите помеѓу САД и Иран и оти очекува повик од Техеран. Тој додаде дека сега Техеран се однесува кон Вашингтон со многу повеќе почитување откако САД се повлекоа од Договорот за иранската нуклеарна програма. - Знам дека Иран има многу