притисни ентер »

Кај оваа група луѓе коронавирусот предизвикува мозочен удар
Кај оваа група луѓе коронавирусот предизвикува мозочен удар

Кај оваа група луѓе коронавирусот предизвикува мозочен удар

Истражувањето покажало дека 39 од 125 пациенти покажале знаци на збунетост или промени во однесувањето, што се одразило и на нивната душевна состојба Прелиминарно испитување на пациенти хоспитализирани поради ковид-19 покажало дека болеста во некои потешки облици може да предизвика оштетување на мозокот, да предизвика компликации како мозочен удар,

Кај оваа група луѓе коронавирусот предизвикува мозочен удар: Погодува силно и директно, проверете дали сте изложени на ризик!

Кај оваа група луѓе коронавирусот предизвикува мозочен удар: Погодува силно и директно, проверете дали сте изложени на ризик!

Прелиминарно испитување на пациенти хоспитализирани поради ковид-19 покажало дека болеста во некои потешки облици може да предизвика оштетување на мозокот, да предизвика компликации како мозочен удар, воспаленија и симптоми како психоза и деменција. Ова се резултатите од првото детално истражување за распонот на невролошките компликации на ковид-19,

Прелиминарната студија на пациенти хоспитализирани за Ковид-19 покажала дека болеста во некои тешки форми може да предизвика оштетување на мозокот

Прелиминарната студија на пациенти хоспитализирани за Ковид-19 покажала дека болеста во некои тешки форми може да предизвика оштетување на мозокот

Најчести компликации биле мозочен удар, а главно станувало збор за исхемичен мозочен удар, т.е. крвно згрутчување во мозокот. Прелиминарната студија на пациенти хоспитализирани за Ковид-19 покажала дека болеста во некои тешки форми може да предизвика оштетување на мозокот, да предизвика компликации како што се мозочен удар, воспаление, симптоми како

Тежок облик на коронавирус може да предизвика мозочен удар: Ова се останатите најчести компликации!

Тежок облик на коронавирус може да предизвика мозочен удар: Ова се останатите најчести компликации!

Најчести компликации биле мозочен удар, а главно станувало збор за исхемичен мозочен удар, т.е. крвно згрутчување во мозокот. Прелиминарната студија на пациенти хоспитализирани за Ковид-19 покажала дека болеста во некои тешки форми може да предизвика оштетување на мозокот, да предизвика компликации како што се мозочен удар, воспаление, симптоми како

Кај тешките форми на Ковид-19, забележани се загрижувачки промени во мозокот: Дали е можно трајно оштетување?

Кај тешките форми на Ковид-19, забележани се загрижувачки промени во мозокот: Дали е можно трајно оштетување?

Вирусот корона може да предизвика оштетување на мозокот, сугерира прелиминарна студија на научници од Англија. Британски истражувачи испитувале 125 лица хоспитализирани со „Ковид-19“ кога откриле дека болеста во некои тешки форми може да предизвика компликации како што се мозочен удар, воспаление, психоза и симптоми слични на деменција. Најчестата

НОВА СТУДИЈА ЗА КОРОНАВИРУСОТ: Тешката форма на болеста може да го оштети мозокот

НОВА СТУДИЈА ЗА КОРОНАВИРУСОТ: Тешката форма на болеста може да го оштети мозокот

О ва се резултатите од првата детална студија од спекатор на невролошки компликации од КОВИД-19, велат истражувачите, нагласувајќи ја потребата за поопсежни студии со цел да се откријат механизмите кои се кријат зад нив и да се олесни потрагата за лек. “Ова е важно евидентирање на компликациите од КОВИД-19 поврзани со мозокот кај хоспитализираните