притисни ентер »

Ако ве завее снег, јавете се на 195 (ако имате батерија на телефонот)
Ако ве завее снег, јавете се на 195 (ако имате батерија на телефонот)

Ако ве завее снег, јавете се на 195 (ако имате батерија на телефонот)

Најавата за нови снежни врнежи од идната недела го активираше Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи. Од таму велат дека се подготвени за соодветна реакција. „Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат сознанија дека други граѓани може да бидат загрозени

Ако ве завее снег, јавете се на 195 (ако имате батерија на телефонот)

Ако ве завее снег, јавете се на 195 (ако имате батерија на телефонот)

Најавата за нови снежни врнежи од идната недела го активираше Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи. Од таму велат дека се подготвени за соодветна реакција. „Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат сознанија дека други граѓани може да бидат загрозени

Ако ве завее снег, јавете се на 195

Ако ве завее снег, јавете се на 195

Најавата за нови снежни врнежи од идната недела го активираше Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи. Од таму велат дека се подготвени за соодветна реакција. „Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат сознанија дека други граѓани може да бидат загрозени

Препораки од ЦУК: Повикајте помош на 195

Препораки од ЦУК: Повикајте помош на 195

Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи во пресрет  на најавите од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) за нови снежни врнежи информира дека сите надлежни институции се подготвени за соодветна реакција. Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат

Комитетот за кризи со мобилизира пред претстојниот снежен бран

Комитетот за кризи со мобилизира пред претстојниот снежен бран

– Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат сознанија дека други граѓани може да бидат загрозени од снежното време и ниските временски температури, да се јават на бесплатниот телефонски број 195 во Центарот за управување со кризи, со цел нивно понатамошно навремено доставување на информациите

Нови снежни врнежи од понеделник, надлежните подготвени

Нови снежни врнежи од понеделник, надлежните подготвени

Управата за хидрометеоролошки работи според временската прогноза најавува нови снежни врнежи од понеделник а управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи информира дека сите надлежни институции се подготвени. Од управувачкиот комитет со препорака сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени,

Надлежните уверуваат: Сите институции се подготвени во случај на нови врнежи од снег

Надлежните уверуваат: Сите институции се подготвени во случај на нови врнежи од снег

Вчера, во просториите на Центарот за управување со кризи, се одржа 10-тaта седница на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи со кој претседава министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски. На седницата, како што инфомрираа од владата била анализирана состојбата со врнежите од снег, ниските временски

Нови снежни врнежи од понеделник, надлежните подготвени

Нови снежни врнежи од понеделник, надлежните подготвени

Од управувачкиот комитет со препорака сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат сознанија дека други граѓани може да бидат загрозени од снежното време и ниските временски температури, да се јават на бесплатниот телефонски број 195 во Центарот за управување со кризи, со цел нивно понатамошно навремено

Управувачкиот комитет за кризи со препораки за новите снежни врнежи

Управувачкиот комитет за кризи со препораки за новите снежни врнежи

Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи во пресрет на најавите од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) за нови снежни врнежи информира дека сите надлежни институции се подготвени за соодветна реакција. – Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат

Управувачкиот комитет за кризи со препораки за новите снежни врнежи

Управувачкиот комитет за кризи со препораки за новите снежни врнежи

Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи во пресрет на најавите од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) за нови снежни врнежи информира дека сите надлежни институции се подготвени за соодветна реакција. – Сите граѓани на Република Македонија кои сметаат дека се загрозени, како и сите граѓани кои имаат