притисни ентер »

Клонирани мајмуни први на листата: Научни настани по кои ќе ја памтиме 2018
Клонирани мајмуни први на листата: Научни настани по кои ќе ја памтиме 2018

Клонирани мајмуни први на листата: Научни настани по кои ќе ја памтиме 2018

Во текот на 2018 година имаше неколку научни настани кои ја одбележаа годината. Nauka kroz priče издвојува неколку од нив. Во Шангај во Институтот за неуронаука на кинеската академија, во јануари 2018 година претставни се Зонг Зонг и Хуа Хуа, први клонирани мајмуни. Ракетата Falcon Heavy беше лансирана во вселената. Таа полета од Суматра и направи