притисни ентер »

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага
Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Какви пораки донесе Меркел за земјите од западен Балкан

Какви пораки донесе Меркел за земјите од западен Балкан

Германската канцеларка во заминување Ангела Меркел која е во посета на Балканот,  по заминувањето од Белград, пристигна во Тирана, каде беше пречекана од премиерот Еди Рама. Медиумите во регионот потсетуваат што рече Меркел кога пристигна на Западен Балкан во 2015 година. „Геостратешки интерес на Европа е членството на земјите од Западен Балкан во

Меркел пречекана со највисоки почести во Тирана

Меркел пречекана со највисоки почести во Тирана

Германската канцеларка Ангела Меркел во Тирана, албанскиот премиер Еди Рама ја пречека со највисоки државни почести. По вчерашната посета на Белград, во рамки на својата последна посета на регионот како канцеларка, Меркел денеска во Тирана ќе има средби со лидерите од земјите на Западен Балкан. Посетата на Меркел на регионот се смета за нов поттик

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Средба Заев - Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Средба Заев - Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република Северна Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо решавање на проблемот кој го наметна соседна Бугарија. Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев-Меркел: Македонија треба да ги почне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Заев-Меркел: Македонија треба да ги почне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Никола Димитров, и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија, Ангела Меркел, во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Заев и Меркел на средба во Тирана: Македонија треба да ги започне преговорите, европската интеграција не треба да се одложува

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Заев-Меркел: Македонија треба да ги започне преговорите, проширувањето на ЕУ со Западен Балкан не смее да се одлага

Владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев заедно со заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Никола Димитров и министерот за надворешни работи Бујар Османи попладнево остварија билатерална средба со германската канцеларка на Сојузна Република Германија Ангела Меркел во Тирана. Билатералната средба следи по официјалниот

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Заев – Меркел: Северна Македонија треба да ги почне преговорите со ЕУ

Премиерот Зоран Заев на денешната билатерална средба со германската канцеларка Ангела Меркел, ги изнесе позициите на Република Северна Македонија во однос на потребата за забрзување на евроинтеграциските процеси и за што побрзо решавање на проблемот кој го наметна соседна Бугарија. Како што се наведува во владиното соопштение од средбата, Заев нагласил