притисни ентер »

Mercedes најавува електрична Г-класа
Mercedes најавува електрична Г-класа

Mercedes најавува електрична Г-класа

Mercedes Г-Класа не е баш најштедливо возило, но тоа ќе се промени во иднина, тврди шефот на дигиталната трансформација во Daimler, Саша Паленберг. Паленберг најави дека на пазарот ќе се појави целосна електрична Г-класа, а неговото обраќање на Twitter и пренесувањето на зборовите на неговиот шеф, директорот на Daimler, Оле Калениус, е навистина големо

Daimler ја најави електричната верзија на G-Kласа

Daimler ја најави електричната верзија на G-Kласа

Од Daimler најавија дека на пазарот ќе се појави потполно електрична верзија на G-Класата. G- Класата се едни од најскапите модели во богатата понуда на Mercedes, а реално е да се очекува дека електричната верзија ќе биде уште поскапа. #Daimler CEO Källenius: ”There will be a zero-emission #EV version of the #MercedesBenz G-Class. In the past there

EЛEКТPИЧНAТA ВEРЗИЈA НА G-КЛAСA: Daimler нaјaвијa дeкa на пaзaрoт ќе се пoјaви пoтпoлнo eлeктричнa вeрзијa на G-Клaсaтa

EЛEКТPИЧНAТA ВEРЗИЈA НА G-КЛAСA: Daimler нaјaвијa дeкa на пaзaрoт ќе се пoјaви пoтпoлнo eлeктричнa вeрзијa на G-Клaсaтa

Од Daimler најавија дека на пазарот ќе се појави потполно електрична верзија на G-Класата. G- Класата се едни од најскапите модели во богатата понуда на Mercedes, а реално е да се очекува дека електричната верзија ќе биде уште поскапа. Ќе се продава под ознаката EQ и ќе го следи EQC кросоверот и другите електрични модели на германската компанија. Меѓутоа,