притисни ентер »

Која е разликата помеѓу испукани капилари и проширени вени и дали се опасни?
Која е разликата помеѓу испукани капилари и проширени вени и дали се опасни?

Која е разликата помеѓу испукани капилари и проширени вени и дали се опасни?

Иако изгледаат слично, испуканите капилари и проширените вени се различни појави. И двете за повеќето се безопасни, но добро е да знаете како можете да го намалите ризикот од нивната појава. Испуканите капилари се честа појава и обично се безопасни , но можат да предизвикаат непријатни симптоми, како чешање. За повеќето луѓе, поголем проблем претставува